De Namarama Show met Geert Docter van Philips [Podcast]

In deze podcast spreek ik met Geert Docter over de vraag wát sterke namen voor je merk kunnen betekenen. Een ontmoeting met een fellow-namen-nerd.

22 juli 2022, 07:00 4087 x gelezen

Oneerbiedig, dat ‘nerd’, maar hoe moet je het anders noemen als iemand jarenlang dag en nacht met naamgeving bezig is? Hij werkte meer dan 16 jaar bij het oudste naamgevingsbureau van Nederland (Globrands) en nu werkt hij bij een van ’s werelds grootste elektronicamerken (Philips). Daar draagt hij de eerbiedwaardige titel Branding and Naming Consultant. Hoeveel bedrijven hebben dat nou in huis? (Antwoord: te weinig).

Geert vertelt over zijn overstap naar klantzijde en hoe belangrijk naamgeving is voor zo’n wereldmerk. Want ook al heeft Philips diverse takken afgestoten, het is nog steeds een enorm concern dat goede naamgeving hard nodig heeft. Met een masterbrand strategie gaan ze op zoek naar eenheid en duidelijkheid. Hoe dat werkt hoor je zo.

Natuurlijk vraag ik Geert ook of er artsen in zijn familie zitten, de achternaam doet dat toch vermoeden. En hoor ik meer over zijn side-business die vooral in de avonden en weekenden plaatsvond en weer gaat vinden. Codenaam: Rubber. Wat dat inhoudt moet je zelf maar even luisteren.

Floris Hülsmann
Naamexpert bij Namarama

Naamexpert, copywriter en schrijver van het boek 'Maak je naam onvergetelijk'. Presenteert de marketing-podcast De Namarama Show.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!