• Mobile
  wordt gesponsord door

De iPhone 5: biedt de mooiste telefoon ooit eigenlijk wel wat nieuws?

De iPhone 5: biedt de mooiste telefoon ooit eigenlijk wel wat nieuws?
, Innovader
@vincente

Ik heb hem: de nieuwe iPhone 5. Nee, niet door lang in de rij te liggen bij de Apple Store in Amsterdam, maar in een nog langere rij in Oberhausen. Apple's nieuwste hebbeding kostte me 900 euro; wat een geld voor een mooi product. Een groter scherm dan ooit, platter dan ooit, lichter dan ooit, het klopt. Maar is het nou de vernieuwing waar we op zaten te wachten?


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Ik herinner me een eerder filmpje dit jaar waarin je de Galaxy SIII besprak. Als ik me goed herinner vond je dat Apple een flinke stap moest maken om weer bij te zijn. Als je de media hype en alle publieke meningen achterwegen laat: wat vind je beter of gebruik je liever: Galaxy SIII of iPhone 5?

  Of daar een nieuw filmpje over maken, is dat een idee?

  geplaatst op
 • Ik herinner me nog een filmpje waarin je de iphone (3 meen ik) in de grijze container smijt als een waardeloos product. Als je dat ook met de iphone 5 wil doen .... niet doen ... stuur hem maar naar mij op ;-)

  geplaatst op
 • Tussen het af en toe wel heel flauwe geclown zeg je wel iets interessants: hoe innovatief is apple nog en idd; waar zijn de payment oplossingen, waar is de visie, waar is de Think Different gedachte? Soms lijkt apple teveel te leunen op de loyaliteit van hun klanten. De concurrentie staat niet stil en de loyaliteit heeft grenzen. Dat krijg je, als je je klanten teveel verwent met prachtige producten; overtref jezelf maar weer!

  Ik hoop dat ze over een korte tijd de wereld shockeren met een nieuwe keynote en een totaal vernieuwend revolutionair product: een tv? Een auto? Iets compleet nieuws in ieder geval!'

  geplaatst op
 • @inske right op http://www.youtube.com/watch?v=fPoQgOg6aX8 review ik de Samsung Galaxy S3. Met De Iphone5 is Apple weer hardware matig terug. Met een kleiner maar mooi scherm waardoor je telefoon goed in de hand kunt houden. Prijs is €180 (€500 versus €680) meer en de geheugenuitbreiding van 48gbyte van apple is €220.

  Maar IO6 veranderd langzaam versus Android. Userinterface is erg goed maar veranderd langzaam.

  Iphone5 is perfect voor mensen die van Iphone houden en die een 4 of lager. Als je niet de love relationship met apple hebt is android een hele aantrekkelijke keuze.

  geplaatst op
 • @marcel Ik vond de 1e iphone GEWELDIG en fantastisch http://www.youtube.com/watch?v=IEOGbEIq55U ik vloog er zelfs voor naar de USA. Versie 2.0 had wat issues (batterij, supertraag adresboek, slechte ontvangst) en daarin was ik teleurgesteld http://www.youtube.com/watch?v=9cUpFJ8PS40 (they fixed it!, specially met versie 3).

  geplaatst op
 • @marcel sorry van de flauwe grappen... luchtigheid komt niet altijd over. Maar goed... Iphone is inderdaad een brilliant concept en een prachtig product. Maar je verwacht van Apple echt iets nieuws. En sinds de iPhone4 lijkt alles een betere versie van hetzelfde.

  Apple is er wel door de iphone qua shareprice van $100 naar $700 gegaan en sinds de iphone4 van $300 naar $700 dus who argues with succes? Maar ik vind dat ze geen stappen meer zetten en op termijn verwacht je dat toch.

  geplaatst op
 • Lol, leuke recensie. Maar dit alles was ook wel een beetje te verwachten. Dan rest de vraag: Waarom koop je 'm dan?

  Inderdaad om er een beetje bij te horen geloof ik... Ik vind zo'n ding daar niet waardevol voor genoeg. Voor +- 900 euro kun je een ook een vliegticket boeken naar een mooi land wat volgens mij veel meer waardevol & memorabel is. Maargoed, de meeste apple-mensen zijn gekkies met zombie-achtige en religieuze trekjes dus die kopen het toch wel.

  geplaatst op
 • Iemand die iPhone als Iphone schrijft neem ik niet serieus :P

  geplaatst op
 • Tja , ik heb express de 4s overgeslagen en had eigenlijk toch wat meer verwacht van de iphone 5 . Ik heb ook de s3 en de 2 vergelijken is gewoon niet mogelijk. Mijn gevoel is wel dat de s3 een grotere stap heeft gemaakt t.o.v. de s2. Ik hoop dat Apple volgend jaar met iets totaal iets vernieuwends komt want doorborduren zonder innoveren , dan zal de iphone 5s of 6 aan mij voorbij gaan.

  geplaatst op
 • Innoveren opzich is toch geen doel? Het gaat er toch om dat je de klant bedient met zaken die men dagelijks als positief ervaart. De Iphone was revolutionar. En revoluties zijn zo bijzonder omdat ze niet wekelijks plaatsvinden.

  De Iphone5 is volgens mij een verfijning van een revolutionair product. Bijzonder omdat het scherm groter word maar de telefoon dunner, lichter, sneller en mooier (hoewel smaken verschillen).

  De S3 heeft leuke snufjes maar er lijkt me niets evolutionairs aan. Dat is wat anders volgens mij. Ieder moet kopen wat die wil maar elk jaar verwachten dat er iets komt dat je leven werkelijk veranderd is naief.
  Het lijkt me ook knap vermoeiend.

  geplaatst op
 • Wat is de link naar het haardroger-versus-iphone5 filmpje helemaal aan t einde? :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.