David L. Sifry over Technorati

David L. Sifry over Technorati

David L. Sifry over TechnoratiTechnorati, de Google onder de RSS-zoekmachines, volgt inmiddels meer dan 4,1 miljoen weblogs en heeft een gemiddelde responsetijd van 7 minuten. Dat betekent dat binnen 7 minuten nadat op één van de 4,1 miljoen weblogs een nieuw bericht is geplaatst, Technorati hiervan op de hoogte is en het bericht dus vindbaar is voor de gebruikers van Technorati. Indrukwekkende cijfers van een zoekmachine die twee jaar geleden is ontwikkeld door David L. Sifry.

Sifry kwam overigens met nog veel meer indrukwekkende cijfers tijdens Web 2.0 Conference. Zo wist hij bijvoorbeeld te melden dat iedere 5 maanden de blogosphere verdubbeld, er iedere 7,4 seconden een nieuwe weblog bijkomt en dat er per seconde gemiddeld 4 nieuwe berichten worden geplaatst. Tijdens belangrijke evenementen zoals het debat tussen Kerry en Bush loopt het aantal berichten per seconde overigens flink op.

De hele presentatie van David L. Sifry is te beluisteren via mp3 (12,2 Mb).


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.