Dasselaar over digitale criminaliteit

Dasselaar over digitale criminaliteit

Handboek Digitale criminaliteitMoest ik bij zijn vorige boek Handboek Internetresearch nog wennen aan zijn schrijfstijl (of was het wellicht het onderwerp?), dit keer heb ik met plezier het boek Handboek Digitale criminaliteit gelezen. Arjan Dasselaar schrijft alsof hij blogt, scherp en met humor.

Het boek behandelt diverse aspecten van digitale criminaliteit: van hackers, crakers en scriptkidies tot wetgeving en opsporing via internet. Ook recente ontwikkelingen zoals spam, phishing en DoS-aanvallen ontbreken niet. Saillant gegeven is dat Dasselaar zelf betrokken is geweest bij het Hofstadgroep-onderzoek van Planet Internet en NOVA. Kennis die is opgedaan tijdens dit onderzoek zijn ook verwerkt in het boek. Verder heb ik inmiddels een aantal tips uit het boek in de praktijk toegepast. Ik ga nog niet zo ver dat ik Internet Explorer eruit gooi (zoals Dasselaar adviseert), maar heb wel het gratis Hitman Pro geinstalleerd om spyware te verwijderen (en te voorkomen).

Het boek, dat op 30 september werd gepresenteerd, is een absolute aanrader voor iedereen die meer wil weten over digitale criminaliteit. En wat mij betreft ontpopt Arjan Dasselaar zich hiermee tot een van de betere internetjournalisten van Nederland. En ja, dat had ik ook geschreven als ik het boek niet toegestuurd had gekregen ;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Dasselaar is toch ook columnist voor PCM?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.