Daniel Seesink (Bewust Zoo!): “Ondernemers kunnen veel leren van apen”

Daniel Seesink (Bewust Zoo!): “Ondernemers kunnen veel leren van apen”

Ondernemers kunnen veel leren van apen, zegt ondernemer Daniel Seesink. "De biologie achter ons gedrag is veel bepalender dan je denkt."

Mensen kunnen twee dingen leren van apen. "Mechanismen om te overleven en leiderschap”, zegt Seesink. “Imponeergedrag hoort bijvoorbeeld bij leiderschap. Dat hoort bij een leider, medewerkers moeten daar doorheen leren prikken."

Als mensen zich bewust zijn van het gedrag, dan kunnen ze er beter op ingaan. Seesink neemt directies mee naar de dierentuin, om het gedrag te laten zien.  

Vlooien - elkaar aanraken, creëert zo een bepaalde band. "De hogere in de rang wordt altijd gevlooid, of aangeraakt. Op de werkvloer betekent dit niet letterlijk aanraken, maar wel meer met elkaar praten", zegt Seesink.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.