D-reizen.nl begint ‘marktplaats’ vakantiehuisjes

18 oktober 2004, 08:16

D-reizen gaat binnenkort van start met een nieuwe methode van vakantiewoningen verhuren. Voor 99 euro per jaar kunnen eigenaren hun vakantiehuis zelf op de site van de reisorganisator presenteren.

Directeur D-reizen Will van den Hoogen: “Veel van die vakantiewoningbezitters willen hun huis wel verhuren maar weten niet goed hoe ze dat moeten doen. Nu nog worden vaak tweede woningen via bijv. kleine advertenties in de krant, verhuurd. Het is ook lastig en kostbaar om je eigen website te bouwen en hoe trek je bezoekers? Wij brengen huurders en verhuurders nu via onze site met elkaar in contact door een soort marktplaats te cre?ren. Met onze nieuwe service maak je in een handomdraai een prachtige presentatie van je vakantiewoning inclusief een handig reserveringssysteem en profiteer je van maar liefst 250.000 bezoekers per week.”

D-reizen vraagt geen verhuurcommissie welke normaliter bij verhuurbedrijven 20-30% is van de huursom. Verhuurders betalen alleen jaarlijks 99 euro abonnementskosten voor de website en 10 euro per reserveringsaanvraag. De data van beschikbaarheid en huurprijzen worden door de verhuurder geregeld. Op D-reizen.nl is nu reeds een demo te zien voor ge?nteresseerde verhuurders en voor huurders.

Wanneer de daadwerkelijke start/live datum van dit project is verder nog niet bekend.

Vind het zelf een slimme stap van d-reizen. Niet alleen reisbureau op de traditionele manier, maar nu dus ook naar nieuwe vormen kijken van vraag en aanbod bij elkaar brengen. Ben benieuwd hoe de rest van de reisbranche hier op gaat reageren.

Bron:

Reiskrant telegraaf

Alex Stil
CEO bij Reddion

Categorie
Tags

1 Reactie

    cellspace

    Ben ik naief als ik zeg dat de prijsstelling potentiele verhuurders zal afschrikken? Als ik hier over had moeten nadenken had ik het nationale botenbank model genomen, waar je niets betaalt, totdat een koop plaatsvindt. Je betaalt dan voor de tijd dat je advertentie actief is geweest.

    Er is al een levendige verhuurmarkt via makrtplaats.nl en de via via site: die verhuurders zullen niet worden aangetrokken door het prijsniveau v an D-reizen, terwijl de verhuurders die nu in kranten adverteren, hierdoor wellicht ook niet worden aangetrokken.


    14 november 2004 om 05:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!