Cyberspeurneuzen begeleid door Europa

Cyberspeurneuzen begeleid door Europa
, Reddion
@alexstil

Met het oog op een meer effici?nte bestrijding van on line-misdaad (?cybercrime?), heeft het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek (GCO) van de Europese Commissie een gestandaardiseerde procedure ontwikkeld voor het verzamelen van elektronisch bewijsmateriaal.

De nieuwe methodologie is het resultaat van het Cyber Tools On-Line Search for Evidence (CTOSE)-project, dat gefinancierd werd door het Europese programma ?Technologie?n van de informatiemaatschappij? (ITS). Ze vormt een leidraad voor publieke of private instanties (van system administrators tot politiediensten) die de computer gebruiken als instrument bij forensisch onderzoek. Tegelijk moet de procedure van CTOSE de wettigheid van het aldus verkregen materiaal garanderen. Volgens Europees Commissaris van Wetenschappelijk Onderzoek, Philippe Busquin (PS), zal het werk van de Commissie er ook voor zorgen dat de burger meer vertrouwen krijgt in de veiligheid van digitale transacties

Bron: Internetjounalist


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.