Cross-media effect Super Bowl

Cross-media effect Super Bowl

ComScore heeft het surfgedrag van miljoenen mensen bestudeerd voor, tijdens en na de Super Bowl. Zo zag Cialis, een van de adverteerders tijdens de Super Bowl, een toename van het websitebezoek met maar liefst 1.868 procent. Ook adverteerders zoals Apple en Pepsi zagen een enorme toename in het websitebezoek. Streaker Mark Roberts resulteerde in 380 procent meer websitebezoek voor GoldenPalace.com.

Zoals eerder vermeld, de absolute topper in de zoekmachines was Janet Jackson’s blote borst. Op een gegeven moment was meer dan 50 procent van de zoekopdrachten gerelateerd aan Janet’s optreden tijdens de pauze van de Super Bowl. Maar ook trefwoorden als MTV, Super Bowl en Justin Timberlake zagen een toename van meer dan 200% in de zoekmachines.

Toename in websitebezoek na de Super Bowl op zondag 1 februari 2004 (ten opzichte van zondag 25 januari 2004):

image

Toename in zoekopdrachten na de Super Bowl op maandag 2 februari 2004 (ten opzichte van zaterdag 31 januari 2004):

image

Bron:
http://www.comscore.com/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.