Contentrecycling: Teletekst blijft populair medium

Contentrecycling: Teletekst blijft populair medium

Teletekst blijft populair medium, maar uhh dat wisten we toch al?Het is duidelijk komkommertijd in medialand. De content manager bij Essent Kabel loste dat vandaag op door een bericht te plaatsen dat reeds in mei 2004 op dit weblog stond.

Best lullig als dan ook nog eens blijkt dat andere websites zoals Fok!, Mediamagazine en Mediaonderzoek dit ‘nieuws’ overnemen.

Morgen in de Telegraaf, wedden?


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Mwoah, of dat met komkommertijd te maken heeft.. Ik volg een hele stapel newsfeeds, en merk - tot mijn vermoeiing - dat kopiëren eerder regel dan uitzondering is. Voor hetzelfde geld heeft de redacteur van Essent het zelf net weer ergens anders gelezen, en treft hem even weinig (of even veel) blaam als de redacteuren van Fok! e.a. In een wereld waarin 95% van de nieuwssites niet meer zijn dan doorgeefluiken van content liggen dit soort uitglijders voor de hand.

  Vraagtekens kun je vooral stellen bij Mediamagazine en Mediaonderzoek, die beide blijkbaar het nieuws op hun eigen specifieke vakgebied niet goed volgen.

  geplaatst op
 • Mediaonderzoek.nl verrijkte het bericht met de aandelen van publieke omroepen om zodoende een completer beeld te krijgen van de totale teletekst-comsumptie . . . Dat was ik nog niet eerder tegengekomen. Jullie wel?

  Peter R. Wiegman
  Mediaonderzoek.nl

  geplaatst op
 • @Anders: ik denk hier niemand blaam betreft (behalve wellicht de redactie van Essent Kabelcom). Zowel Mediamagazine als Mediaonderzoek zijn websites die vanuit de passie voor het vak (waar heb ik dat vandaag meer gelezen) zijn opgezet. Het zou erger zijn geweest als de officiele nieuwskanalen (Emerce, Webwereld, Planet, Telegraaf, etc) dit nieuws zouden overnemen zonder het te controleren.

  @Peter: Ook in het bericht van mei 2004 staat het aandeelpercentage van de publieke omroep genoemd, ie 47%. Wel nieuw is de doorvertaling naar het aantal minuten :-)

  geplaatst op
 • Wist je dat in de normale kijkdichtheidcijfers van televisie altijd een stukje teletekst zit.

  Tot slot: Mediaonderzoek.nl is GEEN nieuwssite. Het is een archiefsite met mediumtype als ingang. Er staan wel meer oude onderzoeken op, maar dat is bewust.

  geplaatst op
 • Peter en mediamagazine, mijn excuses voor de te snelle beoordeling!

  geplaatst op
 • Wel grappig dat jullie het in mei al "via: Fok" posten en dat zij het nu zelf weer overnemen...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.