ReclameReview: Subaru

13 juni 2007, 04:35

Op mijn vorige (en eerste) post kwamen leuke reacties. Eens kijken wat de meningen zijn over de nieuwe campagne van Subaru. Jullie hebben vast al wel een commercial gezien die eindigde met “Subaru is de baas”.

Subaru is de baas

Voor

Volgens hun site heeft deze actie te maken met het aantal prijzen dat Subaru heeft gewonnen. Op zich is dat een goed uitgangspunt, want die auto’s zullen niet voor niets bekroond worden. De superieure kwaliteit van je product mag je gerust benadrukken als die duidelijk aantoonbaar is.

Tegen

Hoezo is Subaru de baas? Het klinkt zo kinderachtig: wij zijn lekker de baas! En dan die jingle ter afsluiting van de commercials: “Su-baaa-ru is de baas!”. Bovendien is het niet helemaal duidelijk of het de nieuwe pay-off is die “Think. Feel. Drive.” gaat vervangen of niet.

Zoals je ziet ben ik niet erg enthousiast over dit concept. Wat vinden jullie?

David Brinks
Eigenaar bij Hardcopy

Freelance (SEO-)copywriter en mede-eigenaar van Radish Concepts. Blogt ook op Copytips.nl. Houdt van korte bio's.

Categorie
Tags

11 Reacties

  media

  Eerlijk gezegd doet de advertentie mij helemaal niets. Als ze nu nog hadden gekozen voor een sprekende advertentie met mooi beeldmateriaal maar zelfs dat valt hier tegen. Wat mij betreft een onvoldoende!


  13 juni 2007 om 04:38
  Pieter Bas Elskamp

  Heb de commercial nog niet gezien, maar vind de tekst niks. Subara mag dan misschien wel prijzen winnen en zich machtig voelen t.o.v. andere merken, maar jezelf “de baas” noemen…?

  De klant is de baas/koning en die bepaalt uiteindelijk en dit doet mij daar niet toe warm draaien.


  13 juni 2007 om 05:26
  Bart

  Schoolvoorbeeld van klassieke marketing en enkel en alleen gedacht vanuit het merk zelf, totaal niet vanuit de klant. De oude payoff probeert in ieder geval de klant en zijn emoties nog centraal te stellen.

  Over smaak valt te twisten, maar op basis van het gehanteerde klassieke uitgangspunt een dikke onvoldoende.


  13 juni 2007 om 05:30
  bram de Leeuw

  De reclame niet gezien, maar het lijkt me een mooie als er een grote brede automonteur (á la B.A. Barackus) onder een op de brug staande Subaru vandaan kruipt en constateert: “Subaru is de Baas… You fool!”


  13 juni 2007 om 05:56
  Joris

  Op de website van Subaru vind ik de payoff al iets beter uit de verf komen, ondersteund door het productaanbod met per model auto en overzicht van de gewonnen prijzen. Toch komt de payoff inderdaad kinderachtig over, en lijkt de afbeelding die je in de post hebt bijgesloten gemaakt te zijn door een enthousiaste, beginnend-photoshoppende Subaru-bezitter.


  13 juni 2007 om 05:58
  peter werkman

  Als de Top Gear publieksenquete Subaru unaniem als nummer één had aangewezen dan heb je recht van spreken. Het thema vind ik erg belegen en de bewijsvoering is van hetzelfde kaliber:

  ‘2e plaats in betrouwbaarheid en kwaliteit bij 4-5 jaar oude auto’s’ Wauw! Ik zeg niets meer. Jij bent de baas.


  13 juni 2007 om 06:28
  Hardcopy

  Voor de duidelijkheid: de afbeelding hierboven is de afsluiter van de commercials die op de site van Subaru te vinden zijn. Het is dus geen advertentie.


  13 juni 2007 om 06:31
  Hilco

  Heerst het gevoel ‘ik ben de baas’ bij de Subaru-rijder en stralen ze dat uit? Dan vind ik hem best goed, omdat het dat gevoel bij de bestaande klanten versterkt.

  Ik heb echter het filmpje even bekeken en ze hebben alleen knullige klanten gecast, die gouden stuurtjes (awards) omhoog houden. Het gaat hier dus om de prestaties en klanttevredenheid.

  Jammer, dan sla je de plank mis met je bazige gedoe.


  13 juni 2007 om 06:53
  Karlijn

  Dat ‘Subaru is de baas’ is echt te erg, maar ik heb sinds tijden niet iets gezien wat zo is blijven hangen bij mij. Bij ons in de familie is het een veel terugkomend lied (mooi met die beetje schorre stem). Als er een mooie auto langsrijdt is het nu: ja heel mooi, maar Subaru is de baas.

  Misschien zijn wij de enigen bij wie het een running gag is, maar ik vind hem van lulligheid weer leuk.


  13 juni 2007 om 09:36
  Karlijn van den Berg

  Update: zie meteen dat mijn vriend de slogan in zijn msn-naam heeft gezet. Word of mouth heet zoiets toch? 😀


  13 juni 2007 om 09:41
  De zus van Karlijn

  Ik zou er wel een sticker van willen, van die slogan. Voor op mijn Peugeot.


  13 juni 2007 om 10:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!