Columnist reageerde op eigen artikelen

15 juli 2005, 14:57

Columnist Leon Hillen van de beleggingssite Iex.nl moet opstappen, nadat hij onder valse namen reageerde op zijn eigen artikelen en terloops zijn eigen bedrijf roemde aldus Webwereld.

Hillen heeft inmiddels een verklaring online gezet op zijn site Vermogensvisie: “Simpel gesteld heb ik onvoldoende rekenschap gehouden met de gevolgen die een publieke functie als columnist op de voorpagina met zich meebrengen. Voortaan zal ik afzien van enig gebruik van aliassen of pseudoniemen, hoe creatief ze in gebruik ook kunnen zijn.”

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  Hans

  Tja, webwereld, geenstijl, quotenet…

  Toch waren wij de eerste met dit nieuws (op IEX na dan ;))


  15 juli 2005 om 16:30
  Telecom

  Erg spijtig. Zonder meer de beste collumnist van IEX.nl


  15 juli 2005 om 16:51
  Hans

  Deel 3 online: Het ‘Onno effect’ op de beurskoersen


  17 juli 2005 om 19:06
  media

  Je maakt er een aardig hoofdstuk van Hans. Hoe wordt deze case nu in de beleggerswereld ontvangen?


  18 juli 2005 om 06:25
  Hans

  Marco,

  Deze kwestie speelt vooral bij actieve particuliere beleggers die regelmatig een forum bezoeken, zoals IEX en Eurobench. Voor de rest blijft het beperkt tot een paar kolommen in de krant en andere media.

  Toch is dit een ernstige zaak waarbij naar mijn mening sprake is van op z’n minst misleiding. Voor de goede orde, ik ben geen jurist, maar laat ik e.e.a. illustreren met 2 voorbeelden waarbij Hillen via aliassen reageert op eigen adviezen.

  Voorbeeld 1

  chantalleke – 21-2-05, 11:51 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

  De klasse van een man als Leon Hillen, of ie nu voor Vermogensvisie schrijft of IEX (“onno”), druipt er weer af.

  Heb zelf geen aandelen Reesink, maar toch knap dat hij dit weer ziet en meldt op zijn site, zodat mensen die snel handelden er wat aan gehad kunnen hebben (en misschien nog wel).

  De berichtjes in FD en hierboven van DJ nieuws bevestigen zijn verhaal van vrijdag dat het bedrijf veel meer waard is dan 70 euro. Dat zie je nu al aan de hogere koers, dat hogere bod zal er echt wel komen, slapende honden zijn nu wakker gemaakt.

  Ben altijd al “fan” van onno geweest, en snap niet de zure reacties van sommigen hier.

  Wees blij dat een scherpe geest als onno hier nog schrijft, want neem van mij aan dat de hele NL financiele wereld hem volgt en waarsch. ook zijn berichtje het Reesinkverhaal in een stroomversnelling heeft gebracht.

  Groetjes,

  Chantal

  Voorbeeld 2

  beeltgiter – 30-6-00, 21:49 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

  Wie de IEX columns van Onno doorneemt ziet dat deze man met 5 van zijn 6 huidige ML termijn posities bijzonder goede rendementen scoort. Ik noem dan Oce, VD Moolen, Geveke, AIrspray en Seagul. Alleen Macintosh doet nog niet veel. Gemiddeld op elke belegging zo’n 10 tot 20% winst. En dat in een paar weken tot een paar maanden tijd. Bijzonder knap in een beurs die totaal niet van de plaats komt. Uit de tekst van Onno’s laatste column maak ik op dat hij nu op vakantie is. Ik hoop dat hij dit weekend weer terug is. Wie van de lezers vind Macintosh nu ook koopwaardig? Dit is nl. de enige belegging van Onno die nog niets heeft gedaan, en dat misschien nog wel gaat doen. Het lijkt mij in deze tijd een safe aandeel met weinig dalingsrisico.

  En zo zijn er nog tientallen andere…


  18 juli 2005 om 14:48

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!