Coca Cola Brazilie start weblog

8 juni 2005, 04:24

Coca Cola Brazilie start weblogCoca Cola Brazilie is recentelijk gestart met een een character weblog ter ondersteuning van de Coca Cola Vibezone campagne.

Naast de weblog wordt de campagne ook ondersteund door een Orkut community (alleen voor genodigden) (via: adverblog; molblog).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  at

  Clockwork ontwikkelde in 2000 voor Coca-Cola Nederland een loyalty strategie, communicatieconcept en een on-line loyaltyprogramma om gericht in contact te kunnen komen met een moeilijk bereikbare doelgroep: tieners. Ongeveer 375.000 klanten liepen met een loyalty card rond. Dit loyalty concept werd van de één op de andere dag werd gestopt…

  Anno 2005 weten ze nog steeds niet hoe ze een crossmediaal moeten aanbrengen tussen traditionele en nieuwe media. De beperkingen van een bedrijf met te veel adviseurs!


  8 juni 2005 om 06:16
  Hans

  Het is jammer dat ‘at’ de feiten niet kent. Maar je kunt ook niet alles weten natuurlijk. ‘at’ heeft gelijk als hij stelt dat weinig bedrijven er in slagen om cross mediaal te communiceren. Alleen slaagt Coca-Cola er als een van de weinigen in om dat juist wel goed in te vullen. Het card programma leidde niet tot het gewenste brand loyalty effect. Darrom is beloten om het card programma om te zetten in een Coke membership. Hiermee kunnen de teens 8 tot 12 keer per jaar meedoen aan acties, Coke 360 (straatvoetbal), muziek en dance events. Dit alles bijeengehouden door een zeer populaire en goed werkende website en e-mail programma. Het was leuk om 360.000 mensen met een Coke kaart op zak te hebben, het is nog veel leuker om in interactief contact te staan met een weliswaar kleinere, maar veel meer betrokken groep kids.

  En o ja: weet je waarom CC hierin slaagt? Omdat ze er maar 1 ‘leading’ adviseur voor online op na houdt. Inderdaad: Clockwork


  9 juni 2005 om 07:15
  at

  tja daar denken heel veel mediabureaus en waarschijnlijk ook lost Boys anders over Hans. Bovendien die card had in een crossmediaal wel degelijk een functie kunnen hebben. Beetje jammer!


  9 juni 2005 om 13:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!