Cijfers social networking in Duitsland, Frankrijk en EU

Cijfers social networking in Duitsland, Frankrijk en EU

Internetonderzoeker comScore deed gisteren twee persberichten uitgaan over de stand van zaken in social networking in Duitsland (1), Frankrijk (2) en Europa. Eerst Duitsland.

In juli 2007 trokken sociale netwerksites in Duitsland in totaal 14,8 miljoen unieke bezoekers. Daarmee bereiken de netwerken 45 procent van de online populatie. Let wel: het gaat om een aantal door comScore zelf geselecteerde netwerken (daar kan je kanttekeningen bij plaatsen).

MySpace is onder de Duitsers het meest populair met 3,7 miljoen unieke bezoekers. Ook de Duitstalige site StudiVZ, die zich vooral richt op studenten, doet het goed: een tweede plaats met 3,1 miljoen unieke bezoekers. Opvallend is het ontbreken van Facebook, kennelijk vinden de Duitsers dat maar niets. Uit het persbericht: ‘Facebook experienced 422 procent growth in Europe and attracted 7.6 million U.K. visitors in July compared to 177,000 German visitors in the same period – a reach of 1.2 percent of the entire German social networking community.’

Dan Frankrijk. In juli 2007 trokken sociale netwerksites in Frankrijk 13,2 miljoen unieke bezoekers. Daarmee bereiken de sites 50 procent van de online populatie. Nationalistisch als ze zijn, domineert de Franstalige versie van netwerwerksite Skyrock bij de Fransen met 9,1 miljoen unieke bezoekers. Myspace volgt met 2,3 miljoen bezoekers. Ook in Frankrijk heeft Facebook het ‘moeilijk’. Op nummer 4 in de EU, in Frankrijk komt de site niet verder dan 331.000 bezoekers in juli 2007.

 

In totaal trok MySpace in de EU 25,2 miljoen unieke bezoekers. Twee Europese sites, Skyrock (FR) en Bebo (UK) konden ook rekenen op massale bezoekersaantallen: 13,8 en 12,1 miljoen unieke bezoekers. In de cijfers voor Europa neemt Facebook een vierde plek in.

 

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.