China benut web 2.0 sneller en beter dan Amerika

China benut web 2.0 sneller en beter dan Amerika

Web_20_china Verreweg de meeste Chinezen maken nog niet zo lang gebruik van het internet als Amerikanen (gemiddeld 6½ jaar tegenover 9 jaar). Desondanks spelen sociale media en online onderzoek er nu al een grotere rol dan in de VS. Chinezen maken veel gebruik van de meningen van mede-internetgebruikers: 58 procent van de online aankopen worden beïnvloed door kennisname van de ervaringen van andere consumenten.

Vergelijkend onderzoek van Netpop toont aan hoezeer Amerika te lijden heeft onder de wet van de remmende voorsprong: de gemiddelde breedbandgebruiker is er 10 jaar ouder dan in China (42 tegenover 32 jaar), slechts 41 procent van de bevolking heeft op de werkplek toegang tot het internet (75 procent in China). Ook hebben zoekmachines en user-generated content veel minder impact op het internetgebruik. De Chinezen weten kortom sneller en beter te profiteren van web 2.0.

Dit bericht verscheen eerder op In feite


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Hi Hugo

  China gaat hard. Maar zou het zo kunnen zijn dat de wet van de remmende voorspong hier misschien niet helemaal opgaat, en het feit dat Amrikaanse breedbanders gemiddeld ouder zijn komt door het feit dat Internet door een bredere groep in de samenleving gebruikt wordt? En dat in China Internet met name nog maar toegankelijk is voor diegenen die online access hebben op het werk?

  China en de US zitten op totaal verschillende plekken in de Internet adoptie curve om maar een ingewikkeld woord te gebruiken, en zijn daardoor niet 1 op 1 te vergelijken. Het is een vergelijking tussen een jonge, relatief hoog opgeleide Chinezen en een veel "bredere" groep Amerikanen. Is mijn mening ;)

  geplaatst op
 • De Chinese zoekmachine Baidu is inmiddels de derde zoekmachine in grootte, achter Google en Yahoo, maar nog voor Windows Live Search, zie: Baidu groter dan Microsoft Live Search, Wat is Baidu.

  En dan staat China nog maar relatief aan het begin van de adoptiecurve. Er staat ons nog heel wat te wachten vanuit het oosten.

  geplaatst op
 • Hey Hugo,

  ook wat betreft werkplek en beschikbaarheid van internet vindt ik een vergelijking lastig. Op de eerste plek omdat een internetconnectie op geen enkele manier effectief web2.0 gebruik garandeerd :-)

  Op de tweede plek zou ik nooit naar 100% willen streven. Ik zie niet in wat internet op de werkplek van een stratenmaker voor meerwaarde heeft bijvoorbeeld.

  geplaatst op
 • Bedankt voor de kanttekeningen. Volgens mij blijft de conclusie gerechtvaardigd dat China en de VS zich niet alleen in een andere fase van de ontwikkeling van het web bevinden, maar dat de twee ontwikkelingen zich ook intrinsiek anders zullen voltrekken.

  geplaatst op
 • 75% heeft op de werkplek toegang tot internet. Dan tellen ze de kinderen die voetballen voor ons maken zeker niet mee.

  geplaatst op
 • 75% vanaf de werkplek internet in China? geloof je toch zelf niet. misschien dat 75% van het Chinese internetverkeer vanaf een werkplek komt, maar da's wel wat anders.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.