Chello mag “Brederband” niet meer gebruiken

Chello mag “Brederband” niet meer gebruiken

Wat een vondst, zo berichtten we destijds, was die nieuwe naam van Chello voor hun snelle internet: “Brederband”. Dat nog nooit iemand daar eerder op gekomen was!

Niks vondst, gromden Gilles de Smit en Bas van BBned tussen de reacties. BBned had de term Brederband namelijk al veel eerder gebruikt, samen met andere termen als breedstband en brederland. Het bedrijf spande een kort geding aan tegen Chello en kreeg gelijk van de rechter: de term “brederband” leek teveel op de geregistreerde merknaam “brederland” van BBned. Chello en moederbedrijf UPC mogen de naam Brederband niet meer voeren, op straffe van een fikse dwangsom.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Ha eindelijk eens tegenslag voor chello. Ik ben vanaf de allereerste test gebruiker bij hun geweest, maar ben nog nooit zo'n klantonvriendelijke organisatie tegen gekomen.

  En aangezien mijn chello breedband in de praktijk helemaal niet zo breed was, recent overgestapt op een ASDL-provider, die (bijna tot mijn schrik) de telefoon in 30 seconden opneemt :-) Dus ik lees niet met veel leedvermaak ;-)

  geplaatst op
 • Hadden ze toch maar voor Swifterband moeten gaan ;-)

  geplaatst op
 • Inmiddels is via een persbericht van BBNed ook bekend geworden dat ook in hoger beroep Chello heeft verloren. De term brederband lijkt volgens de rechter teveel op het door BBNed geregistreerde merk Brederland. En daarmee voor de eindgebruiker verwarrend. Chello mag ook volgens het Gerechtshof geen gebruik maken van de term brederband.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.