CartoonBase verkoopt cartoons via internet

CartoonBase verkoopt cartoons via internet

De nieuwe Belgische onderneming CartoonBase is gestart met het verkopen van cartoons via internet. Het gaat om tekeningen die vooral zijn bedoeld voor de personeels-, marketing- en communicatieafdelingen van bedrijven, de reclame- en communicatiebureaus en de media.

De database van CartoonBase, dat internationale plannen heeft, bevat ruim 5.000 cartoons van meer dan 60 bekende en onbekende tekenaars. Ook cartoons van de Nederlandse striptekenaars Windig en Martin Lodewijk zijn bij CartoonBase te vinden. Oprichters van het bedrijf zijn Luc Cromheecke en Olivier Saive. Cromheecke publiceert sinds 1978 in stripblad Robbedoes en Saive tekende de strip Taco Zip, die onder meer in de Volkskrant verscheen. Directeur van het bedrijf is Katrien van den Broecke, afkomstig van reclame- en communicatiebureau Ogilvy. Volgens Van den Broecke is de prijs van de cartoons afhankelijk van een aantal zaken: het gebruikstype (educatief of commercieel), het medium (digitaal, papier, televisueel), het formaat, de oplage, de duur en het geografische gebied waarin de tekening wordt gebruikt. De goedkoopste licentie kost zo`n 15 euro. Online betalingen zijn nog niet mogelijk, maar eind januari moet daar verandering in komen.

Bron : Financieel Ekonomische Tijd nr. 8783, p. 9, 1/6 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.