ButterFly: een nieuwe manier van internetgebruik

4 juli 2005, 03:53

ButterFly: een nieuwe manier van internetgebruikButterFly is een afstudeerproject van Lammert Postma. Lammert is een vaste lezer van Marketingfacts en op dit moment in zijn afstudeerjaar als student Master in Interactive Multi Media (EMMA/IMM) aan de faculteit Kunst Media en Technologie van de HKU.

Het onderzoeksproject ButterFly stelt dat internet niet meer om browsen gaat, maar om het lezen en schrijven van hypertext. Bij het lezen van online artikelen of academische papers lopen we tegen de beperkingen aan van hedendaagse browsers. Deze zijn namelijk ingesteld om door de webpagina’s te browsen en niet om deze te lezen. ButterFly geeft de professionele internetter tools om een webpagina naar zijn eigen hand zetten. Men kan binnen iedere webpagina woorden arceren, notites toevoegen, hyperlinks aan woorden koppelen paragrafen weglaten of woorden opzoeken in verschillende bronnen (woordenboek, google, wikipedia).

De ontwikkelingen van ButterFly kunnen worden gevolgd op de developerslog waar gebruikers van ButterFly worden uitgenodigd om op te reageren. Lammert heel veel succes!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!