Burgerjournalistiek: miljoeneninvestering in NowPublic

Burgerjournalistiek: miljoeneninvestering in NowPublic

Gisteren werd bekend dat de Canadese website NowPublic in totaal 10,6 miljoen dollar aan financiering heeft gekregen van investeerders in de Verenigde Staten en Canada. De makers hebben grote plannen, schrijft Webwereld (ook op Communicatieonline en Planet.nl).

De makers willen namelijk ’s werelds grootste nieuwsagentschap worden en uitgroeien tot een miljardenbedrijf. De financiering is afkomstig van een investeerder uit New York (Rho Ventures) en twee bedrijven uit Toronto (Brightspark en Growthworks). Maar overname lag op de loer. In de Canadese krant The Globe zegt CEO Leonard Brody:

‘We hebben de afgelopen paar maanden aardig wat aandacht gekregen van grote mediabedrijven die ons wilden kopen, maar we hebben besloten dat we op eigen kracht kunnen groeien, en dat het gewoon te vroeg is om gekocht te worden. We geloven sterk in wat we doen… en dat is het grootste nieuwsagentschap ter wereld bouwen. We worden een miljardenbedrijf.’

Met de investering wil de NowPublic de technologie verbeteren, maar ook bekijken of het mogelijk is de burgerjournalisten te gaan betalen.

120.000 verslaggevers
Het idee achter NowPublic is: laat gewone burgers ooggetuigenverslagen maken in tekst, beeld en geluid. Het bedrijf heeft 120.000 burgerjournalisten tot zijn beschikking, in meer dan 140 landen in ongeveer 4000 steden. Mooi voorbeeld geeft Webwereld: het zomercarnaval in Rotterdam.

Lees hieronder meer berichten op MF over burgerjournalistiek:

Burgerjournalistiek in Nederland
Laat Ilse Media burgerjournalistiek over aan Skoeps?
Journalistiek dat kan toch iedereen?
Mobilereporters eerste site voor burgerjournalistiek
Burgerjournalistiek bestaat niet
Wegener start pilot met burgerjournalistiek


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.