• Mobile
    wordt gesponsord door

Breedbandgebruik in opkomst

Breedbandgebruik in opkomst

Het aantal breedbandgebruikers is in Europa meer dan verdubbeld, waarbij internetpagina’s om muziek uit te wisselen en pornosites favoriet zijn.

Uit onderzoek van Nielsen/NetRatings in acht Europese landen, waaronder Nederland, blijkt dat het aantal klanten met een breedbandverbinding (kabel en ADSL) met 136 procent is toegenomen. Nederland staat op de derde plaats met het aantal breedbandgebruikers, na Spanje en Frankrijk. In Nederland internetten zo’n 800.000 mensen via de kabel en 200.000 met ADSL. Nielsen/NetRatings bekeek tussen april 2002 en april dit jaar het internetgebruik in Europa (ANP).

Startpagina kwam deze week deze week met een nieuwe versie van haar homepage, speciaal gericht op bezoekers die beschikken over een breedbandaansluiting. Op de breedbandversie staan links naar sites die juist voor bezitters van breedband interessant zijn, zoals het NOS Journaal, sites met informatie over films en speciale muzieksites. De smalbandversie van Startpagina blijft bestaan naast de breedbandversie.

Overigens blijkt uit een onderzoek van TNO en marktonderzoeker Blauw Research dat een snelle breedbandverbinding de kans op virussen wel vergroot. Van alle surfende Nederlanders kreeg 71 procent wel eens met een virus te maken, vaak via email. Breedbandgebruikers hebben er meer last van, namelijk 81 procent. Bijna de helft van de consumenten in het onderzoek beschouwt het internet als veilig. Virussen verstoren de werking van de computer.

Bron:
http://www.adfoweb.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.