• Mobile
    wordt gesponsord door

Breedband verandert internetgebruik sterk

Breedband verandert internetgebruik sterk

Breedband internet zorgt voor ?een sterke verandering? van het internetgebruik, zo valt te lezen in een omvangrijk onderzoek naar breedbandgebruik dat is verricht in opdracht van onder meer het ministerie van Economische Zaken.

Gemak, sociaal contact en vermaak zijn de drie belangrijkste redenen om over te stappen naar breedband. De ruim 1,2 miljoen Nederlandse breedbandinternetters besteden meer tijd online en houden zich voornamelijk bezig met communiceren en informatie opzoeken, waarbij medische informatie veruit favoriet is, schrijft Emerce. Daarna volgt het deelnemen aan een community. Ook beeldmateriaal en muziek downloaden of bekijken/ beluisteren wordt door breedbandgebruikers vaker gedaan dan door surfers zonder breedband.

Het onderzoek ‘Breedband en de Gebruiker 2003’ is uitgevoerd door Dialogic Innovatie & Interactie. Opdrachtgevers voor de studie zijn onder meer het ministerie van Economische Zaken, Kenniswijk en VECAI. Voor het onderzoek is een online enqu?te gehouden onder ruim 2400 internetters, werd 29 mensen gevraagd een dagboek bij te houden en zijn ook 47 mensen gesproken tijdens ‘gebruikersavonden’.

Bron:
http://www.adformatie.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Op donderdag 22 mei presenteerde Dialogic innovatie & interactie het onderzoeksrapport ‘Breedband en de Gebruiker 2003’. Dit is het langverwachte vervolg op het eerste breedbandgebruikersonderzoek uit 2001 naar de activiteiten, wensen en behoeften van (breedband)internetgebruikers. Het is uitgevoerd in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken, KPN Telecom, Amsterdam Kennisstad Cyburg, Ex'ovision, Vecai, Kenniswijk Eindhoven en Almere Kennisstad.

    Het eindrapport kan worden gedownload via:
    http://www.breedbandgebruiker.nl/Dialogic - Breedband en de Gebruiker 2003.pdf

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.