Breedband verandert internetgebruik sterk

24 mei 2003, 08:56

Breedband internet zorgt voor ?een sterke verandering? van het internetgebruik, zo valt te lezen in een omvangrijk onderzoek naar breedbandgebruik dat is verricht in opdracht van onder meer het ministerie van Economische Zaken.

Gemak, sociaal contact en vermaak zijn de drie belangrijkste redenen om over te stappen naar breedband. De ruim 1,2 miljoen Nederlandse breedbandinternetters besteden meer tijd online en houden zich voornamelijk bezig met communiceren en informatie opzoeken, waarbij medische informatie veruit favoriet is, schrijft Emerce. Daarna volgt het deelnemen aan een community. Ook beeldmateriaal en muziek downloaden of bekijken/ beluisteren wordt door breedbandgebruikers vaker gedaan dan door surfers zonder breedband.

Het onderzoek ‘Breedband en de Gebruiker 2003’ is uitgevoerd door Dialogic Innovatie & Interactie. Opdrachtgevers voor de studie zijn onder meer het ministerie van Economische Zaken, Kenniswijk en VECAI. Voor het onderzoek is een online enqu?te gehouden onder ruim 2400 internetters, werd 29 mensen gevraagd een dagboek bij te houden en zijn ook 47 mensen gesproken tijdens ‘gebruikersavonden’.

Bron:

http://www.adformatie.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!