BN/De Stem weer gratis toegankelijk

2 juli 2005, 09:48

Een opmerkelijk bericht in de mail vandaag: (italic door schrijver)

“Met ingang van maandag 4 juli 2005 wordt de website van BN/DeStem weer gratis toegankelijk voor iedereen. Het besluit hiertoe is genomen op verzoek van vele bezoekers en vanwege teruglopende advertentie-inkomsten.

Alle bezoekers – abonnee van de papieren krant of niet – krijgen dus vanaf 4 juli weer toegang tot alle artikelen, dossiers, fotoalbums en wat dies meer zij. Eenmalige registratie blijft wel verplicht.

Directie en hoofdredactie van BN/DeStem Online streven er ook in het nieuwe model naar om een zo actueel mogelijke website te presenteren, waar de nadruk ligt op het zo snel mogelijk brengen van het regionale nieuws. In dat kader starten wij ook met een gratis e-mailkrant. U vindt hierover meer informatie op www.bndestem.nl

Je kon toch op klompen aanvoelen dat de advertentie-inkomsten teruglopen als je je nieuws achter een flink slot hangt? Een nieuwe poging van de oude media om grip te krijgen op nieuwe modellen voor de nieuwe media? Wat betreft de gratis emailkrant, ik ben benieuwd of de redactie er ook aan denkt om de RSS-feeds meer onder de aandacht te brengen?

Misschien een customized reader?

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    Een customized reader? Zoals ik al eens eerder heb aangegeven geloof ik daar niet in tenzij je het aanbiedt met toegevoegde waarde. Naast de mogelijkheid om zelf feeds te verwijderen cq toe te voegen zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een default indeling van feeds (channels).

    Zijn er overigens naast de branded customized readers van Nu.nl, TMF en AD al meer van deze readers gesignaleerd?


    3 juli 2005 om 07:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!