Bloggers houden niet van sport

Bloggers houden niet van sport

Gisteren heb ik de sessie ‘Meet the Blog and Feed Search Engines’ bijgewoond waarbij woordvoerders van Bloglines, Technorati, Topix.net, Feedster, Google en Yahoo! vertelden waar ze mee bezig zijn. Helaas viel deze sessie behoorlijk tegen. Er gebeurt niet zoveel op het gebied van RSS en Blogsearch wat we niet al wisten en er lijkt niet zoveel nieuws te gebeuren.

Toch wil ik jullie de diagrammen van Chris Tolles van Topix.net even laten zien. Zij hebben uitgezocht over welke onderwerpen de traditionele media schrijft vs. waar bloggers over schrijven. Wat blijkt? Bloggers houden niet van sport. Zie de diagrammen:

Mainstream media:

Bloggers houden niet van sport - Mainstream

Blogs:

Bloggers houden niet van sport - Bloggers

Mainstream vs. blogs:


DelenEr zijn 16 reacties op dit artikel

 • Opvallend dat naast sport ook local news ondervertegenwoordigd is op weblogs. Welke blogs zijn hierbij onderzocht? Heb je wellicht ook een link naar het onderzoek?

  geplaatst op
 • Wij houden wel van sport en hebben dan ook een heel sublog aan sport gewijd.

  geplaatst op
 • Verrek, waar zijn nou mijn linx gebleven? Hm. Nog maar eens proberen dan:

  Wij houden wel van sport en hebben dan ook een heel sublog aan sport gewijd.

  geplaatst op
 • Kapitein Iglo, sport wel ja...maar who cares about Nederlandse sporters...:)

  geplaatst op
 • Te druk met blogs bijhouden, of te schrijven, weer niet hard gelopen vanavond ;)

  geplaatst op
 • Dat probleem heb ik nu ook met als gevolg dat ik inmiddels de bureautafel een paar centimeter van me af heb moeten schuiven. Mijn goede voornemen voor deze lente: 's morgens beginnen met een uurtje mountainbiken!

  geplaatst op
 • Analyses gemaakt met behulp van excel heb ik weinig vertrouwen in.

  geplaatst op
 • Tja, anoniem reageren en dan zo'n reactie; moeten we daar nog serieus op reageren jw?

  geplaatst op
 • Dank dank, wat een heerlijke plaatjes, ook leven is opvallend, zeker naast tech. link naar bron zou wel erg gaaf zijn. En mag ik vragen wat je zo vond tegevallen?

  geplaatst op
 • Deze grefieken zijn gemaakt door Topix.net en daarvoor zijn berichten van 15.000 blogs en 12.000 berichten uit de main stream media vergeleken. Wel allemaal Amerikaans, dus dit zou in Nederland iets anders kunnen liggen al lijkt me dat de verhoudingen niet heel veel zullen afwijken.

  Wat me trouwens nu pas opvalt is dat slechts 1% van de main-stream media over politiek gaat in de US. (Ik heb even rondgezapt hier, en dat lijkt aardig te kloppen) Volgens mij ligt dat in Nederland (gelukkig) een hoger.

  geplaatst op
 • Klopt, dat weten wij allang. Geen lezer die ooit gerageerd heeft op een interessant tennisartikel. Vandaag hebben we web-log.nl maar eens op de korrel genomen.

  geplaatst op
 • zibb heeft ook een blog over sport. Samen met collega Friso Schotanus schrijf ik dagelijks over de link tussen voetbal en business in de aanloop naar het WK komende zomer.

  Zin en onzin van zakelijke initiatieven rond het WK. Nieuws met een mening en een knipoog: www.zibb.nl/marketingsales/weblog.asp

  geplaatst op
 • In beide gevallen wordt er maar 0% over auto's geschreven... typisch;)

  geplaatst op
 • fuck

  geplaatst op
 • Hmm grappig.....

  Nou is mijn blogging frequentie niet super hoog op het moment,maar ik durf toch wel te stellen dat een aardig deel van de content gerelateerd is aan sport.

  Varierend van marathon tot adventure racing......


  Een vriendelijke groet vanuit een Sportief en Bloggend Hong Kong SAR, CHINA

  Marcel Ekkel
  http://marcelekkel.net/blog.html

  geplaatst op
 • Of om in Nederland te blijven.... een LOOP BLOG
  http://www.loopblog.nl/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.