Bill Gates wil nog steeds de rijkste man van de wereld zijn!

Bill Gates wil nog steeds de rijkste man van de wereld zijn!

Deze week vond het 7e Microsoft Strategic Account Summit plaats in Seattle. Ik zal de aankomende dagen hier uitgebreid verslag van doen. Wat me vandaag al opviel is het nieuws dat Bill Gates niet meer de rijkste man van de wereld wil zijn. Blijkbaar is dit door een journalist verkeerd opgepikt want dit was zeker niet wat Bill Gates afgelopen week hier vertelde tegen Donny Deutsch (The Big Idea). Hij vond het juist prettig om Bill Gates te zijn en de mogelijkheden die dat bracht om bepaalde doelen te bereiken.

Er waren de afgelopen dagen een aantal grote sprekers aanwezig, waaronder Bill Gates, Steve Ballmer, Jay-Z, Sir Ken Robinson, Sir Martin Sorrell (WPP) en Jim Stengel (Procter and Gamble). De boodschap van Microsoft de afgelopen dagen was duidelijk, men gaat de strijd aan met Google op het gebied van zoekmachine advertising.

Donderdag waren we dan ook getuige van de officiele lancering van Microsoft AdCenter. De verwachting is dat dit product tegen het einde van dit jaar beschikbaar is in Nederland. Ik was zelf onder de indruk van de mogelijkheden van Windows Live Local. Op dit moment vliegen 45 vliegtuigen over de USA om continu foto’s te maken. Binnenkort zal men beginnen met Europa. Zo is het straks mogelijk om als het ware met een auto door de stad te rijden (zie demo Seattle en San Fransisco). Persoonlijk zie ik voor WL Local veel mogelijkheden voor adverteerders.

Naast het interview met Bill Gates had Donny Deutsch ook een interview met Jay-Z. Hoe gaat de muziek industrie om met internet ? Jay-Z gaf aan geen idee te hebben welk model hier uit moet komen. De artiesten bieden de content aan waar iedereen van profiteert, alleen de artiest zelf. Er staan zelfs al platen in de Billboard notering zonder dat deze ooit op de radio zijn gedraaid en alleen verkrijgbaar zijn via internet. Worden straks de concertkaartjes nog duurder ?


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Concurrentie met Google gaat waarschijnlijk ook op het vlak van Web Analytics een rol spelen. Getuige een artikel op webpronews staat Microsoft op het punt om Deepmetrix over te nemen. Hun product Livestats is meer high end dan Google Analytics.

  Zou dat ook gratis beschikbaar worden gesteld? Of valt dat niet onder de liefdadigheid van de rijkste man ter wereld?

  geplaatst op
 • Nog even de linkjes.
  artikel op webpronews.

  Link naar Livestats

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.