Bill van der Valk (Van der Valk): “Ik ben een arme twintiger met veel schulden”

17 maart 2014, 14:59

Bill van der Valk is 27 jaar en de jongste hoteldirecteur van Nederland. Als telg van de bekende hotelfamilie groeide hij op in de business. Op 19-jarige leeftijd kreeg hij de leiding over een gloednieuw hotel langs de A12 bij Nootdorp.

Hij kreeg dat hotel echter niet voor niks. “Ik kreeg een lening van 20 miljoen euro van mijn opa om het hotel te beginnen”, zegt Bill. “Ik ben dan ook een arme twintiger met veel schulden.”

Een twintiger die net als veel leeftijdsgenoten zocht naar wat hij met zijn leven wilde gaan doen. “Ik zat op de hotelschool, maar werd daar afgezet. Teveel feest en te weinig punten.” Daarna wilde hij snowboardleraar worden. “Ik ben naar Oostenrijk vertrokken, had binnen een paar maanden een diploma en een baan, maar kwam naar huis omdat mijn vader mijn hulp nodig had in zijn hotel.”

Niet lang daarna kreeg Bill de kans om zijn eigen hotel te runnen. “Het stel dat het hotel zou gaan runnen, vertrok op het laatste moment naar het buitenland.” Bill zag het als een enorme uitdaging. “Ik heb de mooiste baan van de wereld.”

Desondanks moet hij zijn hotel flink blijven 'poetsen' om het mooi te houden. “Het moet vol en mensen moeten tevreden zijn.” En dat is er met de paplepel ingegoten. “De omzet wordt bij ons aan het ontbijt besproken.” Toch doet Bill het op zijn eigen manier. “Bij mij geen Russisch ei of garnalencocktail in een glas op het menu, maar gerechten met een wow-effect, zoals sashimi.” Het hotel is bovendien door zijn moeder ingericht. “Elke kamer heeft een bubbelbad en is groter dan bij de concurrenten.” Zo hoopt Bill andere hotels af te troeven. “Op vrijdag organiseren wij kinderkoken.”

Met zijn aanpak heeft hij al driekwart van de lening van zijn opa terugbetaald. “Dat is mooi, maar het kan altijd beter.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

1 Reactie

    Monika

    Ik werkte męt Bill 2 jaar.Bill is de leuksde Man ter wwreld.Ik hou ban hem en kan nurt stoppen.


    22 september 2016 om 06:59

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!