Bill van der Valk (Van der Valk): “Ik ben een arme twintiger met veel schulden”

Bill van der Valk (Van der Valk): “Ik ben een arme twintiger met veel schulden”

Bill van der Valk is 27 jaar en de jongste hoteldirecteur van Nederland. Als telg van de bekende hotelfamilie groeide hij op in de business. Op 19-jarige leeftijd kreeg hij de leiding over een gloednieuw hotel langs de A12 bij Nootdorp.

Hij kreeg dat hotel echter niet voor niks. “Ik kreeg een lening van 20 miljoen euro van mijn opa om het hotel te beginnen”, zegt Bill. “Ik ben dan ook een arme twintiger met veel schulden.” 

Een twintiger die net als veel leeftijdsgenoten zocht naar wat hij met zijn leven wilde gaan doen. “Ik zat op de hotelschool, maar werd daar afgezet. Teveel feest en te weinig punten.” Daarna wilde hij snowboardleraar worden. “Ik ben naar Oostenrijk vertrokken, had binnen een paar maanden een diploma en een baan, maar kwam naar huis omdat mijn vader mijn hulp nodig had in zijn hotel.”

Niet lang daarna kreeg Bill de kans om zijn eigen hotel te runnen. “Het stel dat het hotel zou gaan runnen, vertrok op het laatste moment naar het buitenland.” Bill zag het als een enorme uitdaging. “Ik heb de mooiste baan van de wereld.”

Desondanks moet hij zijn hotel flink blijven 'poetsen' om het mooi te houden. “Het moet vol en mensen moeten tevreden zijn.” En dat is er met de paplepel ingegoten. “De omzet wordt bij ons aan het ontbijt besproken.” Toch doet Bill het op zijn eigen manier. “Bij mij geen Russisch ei of garnalencocktail in een glas op het menu, maar gerechten met een wow-effect, zoals sashimi.” Het hotel is bovendien door zijn moeder ingericht. “Elke kamer heeft een bubbelbad en is groter dan bij de concurrenten.” Zo hoopt Bill andere hotels af te troeven. “Op vrijdag organiseren wij kinderkoken." 

Met zijn aanpak heeft hij al driekwart van de lening van zijn opa terugbetaald. “Dat is mooi, maar het kan altijd beter.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.