Bijna helft internetters is vrouw

Bijna helft internetters is vrouw

Bijna de helft van de internetters blijkt vrouwen te zijn, zo heeft onderzoeksbureau Nielsen Netratings van VNU dinsdag gemeld.

Van de surfers was in mei 44,2 procent vrouwelijk; een jaar eerder was dat 42,2 procent. De site met het hoogste percentage vrouwelijke bezoekers in Nederland is Vrouwonline.nl,
Net als in andere Europese landen bezoeken vrouwen vooral specifieke sites: gezondheid, mode en wenskaarten zijn erg populair. Opvallend genoeg wordt ook zylomgames bijzonder goed bezocht door vrouwelijke surfers. Bij deze gaming site is 57 procent van de bezoekers vrouwelijk.

Wat vrouwelijke internetters betreft staat Nederland in Europa op de derde plaats na Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In Zweden is 47 procent van de internetgebruikers vrouwelijk, terwijl Itali? dit het minste is met 37 procent. Itali? is ook het enige land waar het percentage vrouwen online afneemt. 

De Europese vrouwen blijken echter korter op internet te blijven dan mannen. Ze klikken circa eenderde minder pagina?s aan. Volgens de onderzoekers komt dit omdat vrouwen gerichter surfen dan mannen: die surfen voornamelijk via portals en zoekmachines. 

Bron:
http://www.dft.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.