Bijna 69.000 Gratis Downloads op Downloadday.nl

Bijna 69.000 Gratis Downloads op Downloadday.nl
,

Op 29 november 2005 was het de offici?le DownloadDay. Met de leus Verander de wereld, Download muziek! werd deze online actie aangekondigd. E?n hele dag lang konden bezoekers op Downloadday.nl gratis muziek downloaden van honderden bekende artiesten uit binnen- en buitenland, waaronder Racoon, Anastacia, Acda en de Munnik, Krezip, etc. Na elke download werd de bezoeker gevraagd een petitie te tekenen voor eerlijke handel. Het resultaat: 68.837 downloads.

De Downloadday.nl top 10 ziet er als volgt uit:

1. Acda en de Munnik - Niet of nooit geweest -  1388 downloads
2. Shakira - How do you do - 1337 downloads
3. Shakira - Don’t bother - 1009 downloads
4. Alicia Keys - Intro Alicia’s Prayer - 869 downloads
5. Moby - Beautiful - 803 downloads
6. Krezip - What are you waiting for - 701 downloads
7. Franz Ferdinand - The fallen - 635 downloads
8. Anastacia - I’m outta love - 634 downloads
9. De jeugd van tegenwoordig - Happen naar de baas - 614 downloads
10. Shakira feat. Santana - Illegal - 603 downloads

Download Day was een initiatief van ontwikkelingsorganisatie Novib en Download.nl. Novib voert al jaren actie voor eerlijker handelsbetrekkingen tussen rijke en arme landen, en wordt daarbij gesteund door bands als Coldplay en U2. Samen met andere bekende wereldburgers en miljoenen minder bekende mensen, maken zij stampij over het feit dat meer dan een miljard mensen in grote armoede leven mede dankzij handelsovereenkomsten die rijke landen bevoordelen ten koste van arme landen.

Onder het motto ?Hun stem voor jouw stem? werd muziekliefhebbers op www.downloadday.nl gevraagd in ruil voor de stem van hun favoriete zanger of zangeres, hun eigen stem aan te wenden om eerlijker handel te eisen. Novib hoopt op 10 miljoen ‘handtekeningen’ onder de petitie.Novib wil het verzoekschrift in december aanbieden op een topconferentie van de Wereldhandelsorganisatie WTO, die plaatsvindt in Hongkong. Hier worden nieuwe handelsafspraken gemaakt tussen rijke en arme landen en kan met eerlijker overeenkomsten een enorme slag gewonnen worden in de strijd tegen armoede.

Download Day wordt mede mogelijk gemaakt door Download.nl. De ilse media site spreekt hiermee haar steun uit voor de eerlijke-handelscampagne van Novib. Mensen kunnen de songs enkele keren gratis beluisteren, maar moeten wel betalen als ze de nummers op CD willen branden. De opbrengst van die muziekverkopen gaat ook gedeeltelijk naar Novib.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.