Bezwaar tegen betaalde streaming internetcontent bestaat wereldwijd

19 april 2003, 07:41

Uit diverse onderzoeken in de VS, Australie en Europa blijkt dat internetgebruikers in de hele wereld bezwaar maken tegen betaalde content.

Van de Amerikaanse internetters die RampGate en Synovate ondervroegen, was 68% tegen betaling voor streaming audio en video content, vond 47,5% dat alle content op internet gratis zou moeten zijn en oordeelde 20% dat betaling lastig is en ze op grond hiervan van het afnemen van informatie afzien. Slechts 2,5% van de ondervraagden had geen problemen met betaling voor relevante streaming content, terwijl 4% zei te willen betalen als dat de kwaliteit van de content zou verbeteren. Ruim 10% zou de voorkeur geven aan pay-per-view boven een abonnement.Niettegenstaande de bezwaren blijken veel internetgebruikers toch te betalen voor informatie van goede kwaliteit. Contentaanbieders kunnen overwegen sommige informatie gratis aan te bieden en voor andere te laten betalen. Volgens het onderzoek maakt het inkomen weinig verschil als het gaat om bereidheid tot betaling. Ouderen hebben meer bezwaar dan jongeren: ruim de helft van de 65-plussers is tegen betaling en 43% van de leeftijdsgroep 18-24.

Bron:

Internet CyberAtlas, 1,5 p.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!