Beursexit RSDB nadert

Beursexit RSDB nadert
,
@peterluit

RSDB, Nederlands grootste drukkerij groep met nu nog 2600 medewerkers voert besprekingen met zijn grootaandeelhouders over een aftocht van de Amsterdamse effectenbeurs. De besprekingen zijn inmiddels in een vergevoerderd stadium, dat maakt het bedrijf gisteren bekend bij de publicatie van de jaarcijfers over 2005.

Het bedrijf verwacht half april de definitieve beslissing te kunnen nemen. Het bestuur van RSDB en de grootaandelhouders zijn het wel al een over de prijs die voor de onderneming moet worden betaald: schommelend rondom de 175 miljoen euro. Het bedrijf gaat inmiddles volop verder met reorganiseren. Vooral de energiekosten moeten worden beperkt, hetgeen op zichzelf met het bestaande machinepark lastig is te realiseren, daarom wordt verder in de omvang van het personeel gesaneerd, de komende twee jaar zullen 100 voltijdbanen gaan verdwijnen. Gedwongen ontslag wordt hierbij niet uitgesloten. RSDB maakte woensdag bekend dat het vorig jaar een nettowinst heeft geboekt van 14,5 miljoen euro, ruim 14 procent minder dan in 2004. De omzet van de kernactiviteiten daalde licht, met 2,5 miljoen naar 535,9 miljoen euro. Over de vooruitzichten voor dit jaar is de drukker duidelijk. “Enige indicatie voor herstel ontbreekt.”

Bron: Haarlems Dagblad


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.