Beursexit RSDB nadert

16 maart 2006, 06:33

RSDB, Nederlands grootste drukkerij groep met nu nog 2600 medewerkers voert besprekingen met zijn grootaandeelhouders over een aftocht van de Amsterdamse effectenbeurs. De besprekingen zijn inmiddels in een vergevoerderd stadium, dat maakt het bedrijf gisteren bekend bij de publicatie van de jaarcijfers over 2005.

Het bedrijf verwacht half april de definitieve beslissing te kunnen nemen. Het bestuur van RSDB en de grootaandelhouders zijn het wel al een over de prijs die voor de onderneming moet worden betaald: schommelend rondom de 175 miljoen euro. Het bedrijf gaat inmiddles volop verder met reorganiseren. Vooral de energiekosten moeten worden beperkt, hetgeen op zichzelf met het bestaande machinepark lastig is te realiseren, daarom wordt verder in de omvang van het personeel gesaneerd, de komende twee jaar zullen 100 voltijdbanen gaan verdwijnen. Gedwongen ontslag wordt hierbij niet uitgesloten. RSDB maakte woensdag bekend dat het vorig jaar een nettowinst heeft geboekt van 14,5 miljoen euro, ruim 14 procent minder dan in 2004. De omzet van de kernactiviteiten daalde licht, met 2,5 miljoen naar 535,9 miljoen euro. Over de vooruitzichten voor dit jaar is de drukker duidelijk. “Enige indicatie voor herstel ontbreekt.”

Bron: Haarlems Dagblad

Peter Luit is zelfstandig consultant binnen de mediamix. Met een technisch/bedrijfskundige achtergrond bekijkt hij media ontwikkelingen vooral vanuit procesdenken. Hij adviseert mediabedrijven (grafisch, interactief/on-line, broad-narrowcasting) op het gebied van innovatie processen, ontwikkelen van nieuwe methoden en het stimuleren van mensen op het gebied van hun eigen 'marktfitness'. Als voorzitter van de brancheorganistaie voor de communicatiemedia CMBO is hij betrokken bij diverse aanpalende organisaties die in de breedte van het speelveld opereren. Hij is daarnaast bestuurder bij VNO-NCW en mede initiatiefnemer van het Platform Creatieve Media binnen VNO-NCW.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!