Betekent Tsunami definitieve doorbraak van weblogs?

Betekent Tsunami definitieve doorbraak van weblogs?

Er is de laatste week veel geschreven over de rol van weblogs in de berichtgeving over de ramp in Azie. Nog dagelijks kom ik bijzondere weblog-verhalen tegen die je niet in de traditionele media zult vinden.

Neem bijvoorbeeld de weblog van Stan Smeets. De 23-jarige Smeets uit het Limburgse Voerendaal vertrok op 1 oktober 2004 definitief naar Phuket (Thailand) om er te gaan werken. Op zijn weblog doet hij verhaal van de situatie in Phuket (inclusief foto’s) (via: Roel). Of de verwijzing in de blogosfeer naar het sociale netwerk Flickr waar mensen sinds deze week foto’s van vermisten plaatsen.

Persoonlijke verhalen, spontane hulpacties, databases voor vermisten en live verslaggeving in het rampgebied. Je begint je langzamerhand af te vragen welke rol de traditionele media nog speelt in de berichtgeving. Het is dat de massa de weg naar de blogosfeer nog niet weet te vinden maar dat is een kwestie van tijd.

Met dit in ons achterhoofd is het inderdaad jammer dat het NRC in het artikel van gisteren alleen schrijft over geenstijl.nl en Fok. Goed opgemerkt Ab!


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Neil McIntosh op Guardian Newsbog:

    The tsunami may have a profound effect on blogs. These self-published sites have played a huge role in the telling of the horror that struck – and continues to strike – south-east Asia, and it seems inevitable the impact of their role will reverberate on long after the disaster, and subsequent relief effort, have faded from our newspapers and TV screens.

    Lees verder:
    Blogs' new place at the media table

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.