Betaalde zoekresultaten worden duurder

Betaalde zoekresultaten worden duurder
, Saristos
@saristos

Door het herstel van de internetbranche zal de prijs van betaalde zoekresultaten de komende jaren verder stijgen.

Dit zei Ted Meisel, directeur van Overture Services, tijdens een conferentie over internetadvertenties in New York. De prijs voor betaalde links is in twee jaar tijd omhoog gegaan. Ook de komende jaren zit er een stijgende lijn in, zo voorspelde Meisel.

De drijvende kracht achter deze stijging is het herstel van de internetmarkt, zo schrijft Internet Magazine.

Adverteerders kunnen betalen om hun link tussen de zoekresultaten te krijgen als gebruikers specifieke zoekwoorden invullen. Deze markt wordt beheerst door Overture, dat deze maand nog door Yahoo werd overgenomen, en in mindere mate door Google.

Volgens een onderzoek van Jupiter Research zal de markt van betaalde zoekresultaten dit jaar met 50 procent groeien tot 1,6 miljard dollar.

Bron:
www.webwereld.nl


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Was wel te verwachten als je kijkt naar dat andere onderzoek van Juniper waaruit bleek dat jongeren meer gebruik maakte van internet/comp. dan van hun t.v. Toch denk ik dat mobile advertising nog bigger word

    geplaatst op
  • Mee eens - dit zal m.i. pas gebeuren als de devices wat verder zijn ontwikkeld (meer speelruimte voor creatieve reclame) en er meer/andere toepassingen komen (wellicht zoekdiensten voor mobiele telefoons?).

    Zie voor Jupiter cijfers:
    http://cyberatlas.internet.com/

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.