Bert van der Veer fileert Stokvis op Talpa

23 augustus 2005, 21:40

Kim, Elske, whatever Het eerste stukje grandioze televisie op Talpa is een feit. Het deed zich voor bij het programma De TV competitie, waarin vijf productiebedrijven een pilot maken voor een vernieuwend programma. De winnaar van de competitie mag er een hele serie van maken die op Talpa zal worden uitgezonden. Aan de lieve en nobele gedachte achter de competitie had jurylid Bert van der Veer vanavond echter geen enkele boodschap. In een even fijntjes als meesterlijk opgebouwd plot ontmaskerde hij vanavond de inzending van Ren? Stokvis op genadeloze wijze als kijkersbedrog.

Deze week wordt elke avond een van de vijf pilots uitgezonden. Vanavond was Het Grote Geld aan de beurt, een inzending van Ren? Stokvis Producties. Drie koppels krijgen een ton tot hun beschikking en dienen daar in 180 dagen zoveel mogelijk geld van te maken.

De vakjury van De TV Competitie was verdeeld over de uitzending. Bijna lovend was Myl?ne de la Haye: ze had er vrijwel niks op aan te merken en alles was prima. Bert van der Veer legde Ren? Stokvis echter voor dat hij het allemaal erg geacteerd vond overkomen. Het leek gewoon echt en oprecht. Was het wellicht gespeeld? Absoluut niet, counterde Stokvis verontwaardigd, de deelnemers waren “echte mensen” en er was geen sprake van dat ze gecast zouden zijn.

Famous last words.

Van der Veer, die Stokvis na deze uitspraken precies had waar hij hem hebben wilde, legde de arme producent op een bijna historisch pijnlijke wijze op het hakblok. Met internetbeelden toonde hij en plein public aan dat deelneemster Kim in feite Elske Rollema is: cabareti?re, theathermaakster en te boeken via het productiebureau van de Koningstheaterakademie. “Op de internetpagina heeft mevrouw nota bene dezelfde kleding aan als in jullie inzending”, wierp hij Stokvis voor de voeten.

Zelden iemand zo klein zien worden als Ren? Stokvis na deze onthulling. “Dit kan niet” en “hier wist ik niks van” wist hij nog uit te brengen. In alle toonaarden bleef hij vervolgens pruttelen dat Het Grote Geld geen doorgestoken kaart was.

Na dit prachtige schouwspel wist gespreksleider Jort Kelder de sfeer nog verder te verhogen door een bijdehante vraag af te vuren op de tribune waar het personeel van Stokvis Producties in grote getale aanwezig was. “Wie weet hier meer van? Zeg het maar! Is er iemand die vanavond zijn baan kwijt wil raken?” De arme medewerkers wisten niet of ze moesten lachen of strak voor zich uit moesten kijken. Het werd een mislukte middenweg die nergens op leek en die ondergetekende (opnieuw) deed bulderen van het lachen.

Categorie
Tags

9 Reacties

  Roy Huiskes – chapter42

  nu nog wachten tot iemand hetzelfde met al die andere talpa programma’s doet en we kunnen weer over naar de orde van de dag.


  24 augustus 2005 om 03:26
  Kasper Katje

  Prachtige onthulling inderdaad. Tijdens de pilot zelf had ik ook al zo mijn bedenkingen over de opzet etc. Het lijkt haast opgezet te zijn om de deelnemers knullig en onprofessioneel over te laten komen. Het is zogenaamd hun droom maar ze hebben totaal geen idee waar ze mee bezig zijn. neem nou die 2 broers die een groot evenement in 2 week tijd willen opzetten en niet eens weten dat je te maken krijgt met vergunningen en, wat niet aan bod kwam, het vaak al maanden van te voren artiesten te moeten boeken.


  24 augustus 2005 om 03:28
  M.Roelofs

  Helaas staat er maar 15 minuten van de uitzending op ‘programma gemist’.


  24 augustus 2005 om 05:27
  Robert Gaal

  Argh en ik maar hopen dat de blogosphere de primeur had 😉


  24 augustus 2005 om 05:42
  Teun

  Misschien is De TV competitie zelf ook wel doorgestoken kaart. Klein relletje levert toch wat extra publiciteit op… hey, ze schrijver er hier al een artikel over…


  24 augustus 2005 om 06:02
  W1ll3m

  Jammer dat ik deze heb gemist. 5 sterren van Idtv was ook al zo’n vreselijk concept waarbij de productie het drama probeerde aan te slingeren door verdeeldheid te zaaien (3 van de 5 mochten mee naar de brouwerij) en het entertainment gehalte op te schroeven door een metamorfose.

  Waarom niet tien nieuwe jonge tv makers zoeken met talent? Waarschijnlijk zullen die wel met innovatieve concepten komen. Deze ouwe peuken hebben nu wel bewezen dat het tijd wordt om de septer over te dragen.


  24 augustus 2005 om 06:21
  René

  Duh, dit was allemaal geacteerd door medewerkers van Talpa 🙂


  24 augustus 2005 om 23:16
  henk

  het erge is dat het ook nog een gestolen concept is; ddtv heeft een dergelijk programma zelfde opzet gemaakt voor teleac.


  25 augustus 2005 om 17:22
  René

  Concepten kun je niet stelen henk, want er bestaat geen eigendomsrecht op.


  27 augustus 2005 om 05:50

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!