Bereikcijfers energie- en watersites

Bereikcijfers energie- en watersites

Statistieken energiesites (bron: Multiscope; september 2004)

Volgens de Multiscope Visiscan bereiksmeting hebben in de categorie energie en water, de websites van Eneco en Nuon in september 2004 de meeste bezoekers ontvangen (beide ca. 450.000 unieke bezoekers/maand) gevolgd door de website van Essent (ca. 310.000 unieke bezoekers/maand).


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Opvallend dat brabantwater.nl zo'n hoog bereik heeft. Het zal toch niet te maken hebben met het feit dat het panel van Multiscope oorsponkelijk vooral in Brabant is geworven?

  geplaatst op
 • @peter: het bereiksmetingpanel van Multiscope is representatief naar geslacht, leeftijd, inkomen en regio. Multiscope heeft nooit 'lokaal' zaken gedaan. Het feit dat brabantwater.nl deze maand goed scoort en Multiscope kantoor houdt in Den Bosch heeft dan ook helemaal niets met elkaar te maken.

  geplaatst op
 • Er is altijd een verschil tussen representativiteit en betrouwbaarheid. Gezien de bereiks%'s van de sites heb ik mijn twijfels aangaande de betrouwbaarheid . . . . Stel het panel is 2.000 groot. 4% is dan een n van 80 en 1% = 20.

  geplaatst op
 • @peter: ben het eens met John, bereiksmetingpanel van Multiscope is voldoende representatief. Overigens, als jou redenatie waar zou zijn dan zou Essent (oververtegenwoordigd in Brabant) waarschijnlijk hoger uitkomen dan Eneco en Nuon (beide hebben haar klanten vooral buiten Brabant).

  Btw, ik neem aan dat peter een andere peter is dan peter van het media loket!? Ben even het spoor bijster met al die peters :-)

  geplaatst op
 • ja, klopt Marco: Peter is niet Peter. Toch blijf ik van mening dat een tabel op basis van dergelijke bereik%'s tricky is gezien de omvang het panel.

  geplaatst op
 • Wellicht was ik inderdaad iets te vroeg met mijn conclusie. Toch blijf ik, net als het media loket, twijfels houden bij de betrouwbaarheid van deze cijfers. Er van uitgaande dat sitebezoek op energiesites vooral afkomstig is van klanten dan zou ik bijvoorbeeld verwachten dat Nuon en Essent ongeveer hetzelfde aantal bezoekers krijgt en Eneco daar onder zou liggen.

  Wel aardig overigens om deze cijfers eens op een rijtje te zien.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.