Belgische surfers boeken hun vakantie online

Belgische surfers boeken hun vakantie online

Onderzoeksbureau InSites heeft recentelijk de resultaten bekend gemaakt van zijn laatste e-travel studie. Daaruit blijkt dat 680.000 Belgen dit jaar hun vakantie via internet boeken.

Bovendien hebben bijna 8 op de 10 internetgebruikers in Belgie internet gebruikt om informatie voor hun vakantie bij elkaar te surfen. 39% van de surfers wendt zich tot de sites van touroperators en reisagenten om vakantieinfo op te snorren. ?Top of mind? bij de bevraagde surfers was daarbij operator Neckermann (22%). Jetair eindigde op de tweede plaats met een respectabele 13%. Het succes van internet in de mediaconsumptie van de reiziger mondt logischerwijs uit in een toenemend succes van internet in de marketingmix van de operatoren. Noteren we tenslotte nog dat 12% van de bevraagde surfers die promotionele e-mails rond reizen ontvingen, daadwerkelijk ook een aanbieding boekten! E-mail marketing blijkt hier dus een goed medium te zijn, ondermeer voor het aanbieden van last minute promoties.

Bron:
http://www.digimedia.be/

Overig:
http://www.insites.be/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.