Behavioral targeting biedt voordelen voor adverteerders en uitgevers

Behavioral targeting biedt voordelen voor adverteerders en uitgevers

24/7 Real Media heeft een studie verricht die aantoont dat de opkomende praktijk van de behavioral targeting duidelijke voordelen biedt aan zowel de adverteerders als aan de online uitgevers. Behavioral targeting is de praktijk van het gericht aanbieden van de advertentieboodschap op basis van surfgedrag.

Voor de online uitgevers verhoogt behavioral targeting de gemiddelde omzet van de beschikbare advertentieformaten. 24/7 Real Media stelde zelfs een verhoging van die opbrengst vast tot 360% (het bedrijf onderzocht daartoe diverse campagnes die werden gevoerd via zijn behavioral targeting oplossing OnTarget).

Voor de adverteerders betekent behavioral targeting volgens de studie een verbeterde ROI: meer return per ge?nvesteerde dollar dus. Ook het bereik heeft er baat bij.

Bovendien stelde het bedrijf vast dat wanneer behavioral targeting wordt toegepast op een groot netwerk van online media dat het mogelijk maakt om diverse segmenten te identificeren met een groot bereik, de impact van behavioral targeting exponentieel toeneemt.

Bron:
http://www.digimedia.be/


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Behavioral targeting is de praktijk van het gericht aanbieden van de advertentieboodschap op basis van surfgedrag.

    Ik zou deze definitie ruimer houden en elk gedrag als basis nemen. Iemand die vandaag het callcenter belt om informatie over product X, zou op de site van deze aanbieder vervolgens (ondermeer middels gericht adverteren) aan het handje moeten worden genomen op weg een volgende stap in het verkoopproces.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.