Beeldverslag: Online Tuesday #36 over datavisualisatie

Beeldverslag: Online Tuesday #36 over datavisualisatie

Op 11 juni j.l. vond de laatste editie van Online Tuesday van dit seizoen plaats, met als onderwerp datavisualisatie. In een liveblog op die avond deed Danny Oosterveer al verslag van het event. Hierbij het beeldverslag met de sfeerimpressie, de slides en video-registraties van de presentaties en de foto's!

Sfeerimpressie

Onderstaande sfeerimpressie werd gemaakt door Moviebites.

Gert Franke

Gert Franke is mede-oprichter en directeur van Clever Franke, een interactief ontwerpbureau dat zich specialiseert in informatie- en datavisualisatie. Gert gaf een introductie in het het visueel communiceren met data nou eigenlijk werkt.

De livestream en deze registraties van het event werden gemaakt door Event Producent.

Pieter Joost Verhoef

Pieter Joost Verhoef is accountmanager digital marketing bij Adobe, de oprichter en eigenaar van Brayzen, experts in het integreren van offline lokale marketing met online social and mobile marketing, en lid van de advisory board van de Location Based Marketing Association. Pieter Joost had het in zijn presentatie over de kracht van datavisualisatie in location-based marketing. 

Frédérik Ruys

Frédérik Ruys is 'informatie-ontwerper' bij Vizualism en data-journalist bij de VPRO. In die laatste rol werkte hij o.a. aan het fraaie tv-programma 'Nederland van Boven'. Frédériks presentatie ging voornamelijk over datavisualisaties in combinatie met storytelling, met uiteraard voorbeelden uit dat tv-programma, maar ook over de datavisualisatie die hij maakte na een auto-ongeval...

Foto's

De foto's van deze avond, gemaakt door Laisa Vermeij, zijn te vinden op onze Facebook-pagina.

Zomerstop

Online Tuesday houdt 2 maanden zomerstop en op dinsdag 10 september zijn we er weer. De plannen zijn alweer gemaakt, we hebben er nu al zin in. Maar eerst wensen we iedereen een mooie zomer en een goeie vakantie toe. Tot volgend jaar!


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.