Bedenker van RSS komt met ... een RSS reader

Bedenker van RSS komt met ... een RSS reader

Hyped: Dave Winer, een goede bekende van Adam Curry, komt met een RSS aggregator. Dave Winer is de bedenker van RSS en OPML en gaf de technologie enkele jaren geleden vrij waarna een explosie aan toepassingen voor RSS ontstond. Nu komt hij zelf met een zeer geavanceerde RSS reader die op zijn eigen OPML platform is gebaseerd.

Een beetje laat en ik vraag me dan ook af of hij nog een significant marktaandeel weet te behalen. Enerzijds is de markt al overspoeld met RSS-readers. Anderzijds komt binnenkort Microsoft met Outlook 12 waarin RSS is geintegreerd.


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Dit bericht is anders ook best wel laat ;-)

  Zijn doel is denk ik trouwens niet om een significant marktaandeel te behalen, maar:
  "to help bootstrap some new features in the market, specifically in two areas: Podcasting and Reading Lists."

  Waar Hyped dat 'zeer geavanceerd' op baseert is mij vooralsnog ook nog niet duidelijk want in de huidige vorm is de reader nog vrij basic.

  geplaatst op
 • Eens Tibor. Winer is een internet hippie en geeft geen zier om marktaandeel (wat zeer verhelderend kan werken).

  Het gaat hier om een uitbreiding van zijn OPML platform en voornamelijk een nieuwe manier van het lezen van nieuws. 'River of news' zoals Winer het noemt. Wat dat gaat inhouden valt te bezien, aangezien Winer nog wel eens meer progressie maakt in het koppie dan in de werkelijke wereld. Maar dat moet velen hier herkenbaar zijn ;-)

  Beste wensen enthousiaste MF bloggers. Tot morgen!

  geplaatst op
 • 'zeer geavanceerd' kan iemand mij dat uitleggen? Het is toch de rss reader uit Radio Userland waar het stof afgeblazen is?Bestaat al zo'n 5 jaar.. Of zit ik er naast?

  geplaatst op
 • Zal er nog eens induiken waar hij precies mee komt. Ik heb het bericht overgenomen van Hyped. Wellicht dat Jeroen eea kan toelichten!?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.