Bedenker van RSS komt met … een RSS reader

31 december 2005, 12:33

Hyped: Dave Winer, een goede bekende van Adam Curry, komt met een RSS aggregator. Dave Winer is de bedenker van RSS en OPML en gaf de technologie enkele jaren geleden vrij waarna een explosie aan toepassingen voor RSS ontstond. Nu komt hij zelf met een zeer geavanceerde RSS reader die op zijn eigen OPML platform is gebaseerd.

Een beetje laat en ik vraag me dan ook af of hij nog een significant marktaandeel weet te behalen. Enerzijds is de markt al overspoeld met RSS-readers. Anderzijds komt binnenkort Microsoft met Outlook 12 waarin RSS is geintegreerd.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  Tibor

  Dit bericht is anders ook best wel laat 😉

  Zijn doel is denk ik trouwens niet om een significant marktaandeel te behalen, maar:

  “to help bootstrap some new features in the market, specifically in two areas: Podcasting and Reading Lists.”

  Waar Hyped dat ‘zeer geavanceerd’ op baseert is mij vooralsnog ook nog niet duidelijk want in de huidige vorm is de reader nog vrij basic.


  31 december 2005 om 18:38
  Remondo

  Eens Tibor. Winer is een internet hippie en geeft geen zier om marktaandeel (wat zeer verhelderend kan werken).

  Het gaat hier om een uitbreiding van zijn OPML platform en voornamelijk een nieuwe manier van het lezen van nieuws. ‘River of news’ zoals Winer het noemt. Wat dat gaat inhouden valt te bezien, aangezien Winer nog wel eens meer progressie maakt in het koppie dan in de werkelijke wereld. Maar dat moet velen hier herkenbaar zijn 😉

  Beste wensen enthousiaste MF bloggers. Tot morgen!


  31 december 2005 om 18:47
  Ed Alkema

  ‘zeer geavanceerd’ kan iemand mij dat uitleggen? Het is toch de rss reader uit Radio Userland waar het stof afgeblazen is?Bestaat al zo’n 5 jaar.. Of zit ik er naast?


  1 januari 2006 om 19:34
  media

  Zal er nog eens induiken waar hij precies mee komt. Ik heb het bericht overgenomen van Hyped. Wellicht dat Jeroen eea kan toelichten!?


  2 januari 2006 om 12:37

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!