Bankoverval in Nijmegen en de rol van internet

12 december 2003, 15:38

Vanmiddag tijdens mijn werk kreeg ik een pop-up van mijn Feedreader Alpha 2.5: “In het filiaal van de Rabobank aan het Keizer Karelplein in Nijmegen is op dit moment een overval gaande.

Deze RSS-feed kwam van nu.nl waar het bericht binnen een half uur na de start van de overval werd geplaatst. Kort daarna krijg ik een pop-up binnen van Fok! waar een discussie is gestart over de overval. Een Fok-lezer plaatst een link waar we een serie foto’s kunnen vinden van de overval. Inmiddels heeft de politie een man gearresteerd en is het pand grotendeels ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst onderzoekt de bank op explosieven.

Wat gaat nieuws toch snel op internet. Zal het vanavond ook wel op journaal zien of morgen in de krant lezen. Maar zeg nu eerlijk, het is toch veel spannender om midden in het verhaal te zitten zonder dat je weet hoe het afloopt?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!