Banken slecht vindbaar in zoekmachines

Banken slecht vindbaar in zoekmachines
,

De helft van de Nederlandse internetbanken is slecht vindbaar in Nederlandse zoekmachines. De websites van de ING en de Fortis bank zijn vrijwel onvindbaar, de website van de Rabobank is het best vindbaar.

Dat is de uitkomst van de vindbaarheidsanalyse die het Groningse bureau Traffic4u heeft uitgevoerd onder de aanbieders van internetbankieren. Ruim dertig procent van de Nederlanders doet momenteel aan internetbankieren. Van de banken mogen dit er wel meer zijn.


Banken sluiten talloze kantoren en verrichtten veel inspanningen om de klant aan het internetbankieren te krijgen. De vindbaarheid van de websites wordt daarbij over het hoofd gezien. Vrijwel alle banken lopen hierdoor vele honderden ge?nteresseerde bezoekers per dag mis.


Traffic4u heeft naar acht aanbieders van internetbankieren gezocht met zoektermen als ‘internet bankieren’, ‘online bankieren’, ‘internetsparen’ en de verschillende banknamen. De Rabobank is in de zoekmachines het best vindbaar en staat met het cijfer 7,7 bovenaan in de ranglijst. De helft van de banken scoort echter een onvoldoende. Wie bijvoorbeeld via de zoekmachines zoekt naar de website van ING internetbankieren of Fortis online banking kan lang zoeken, deze sites blijken vrijwel onvindbaar te zijn.


(Bron: Telegraaf)


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.