Banken komen met standaard voor veilig internetbetalen

16 september 2004, 12:02

Nu.nl: De grote Nederlandse banken werken aan een standaard voor veilig en gemakkelijk afrekenen van aankopen via internet. Medio 2005 kunnen consumenten en internetwinkeliers hier gebruik van maken. Dat maakten ING Bank, Postbank, Rabobank en ABN Amro donderdag bekend.

De standaard komt beschikbaar voor alle Nederlandse banken. Het systeem werkt op een vergelijkbare wijze als internetbankieren, waarbij gebruik wordt gemaakt van een coderingssysteem. De betalingen zijn op dezelfde manier beveiligd als bij internetbankieren bij de eigen bank.

“Het is het vertrouwde systeem dat consumenten al van internetbankieren kennen”, aldus een woordvoerder van de Rabobank. Via een betaalknop op de webpagina selecteert de consument de eigen bank, waarna de betaling voor goedkeuring naar die bank wordt doorgeleid. Voor de webwinkelier werkt het systeem zoals het huidige betaalsysteem. Hij krijgt direct het resultaat van de autorisatie, zodat de verkoop wel of niet kan worden afgerond.

Verwacht wordt dat binnen een jaar het overgrote deel van de consumenten in Nederland gebruik kan maken van deze nieuwe vorm van betalen. Of de nieuwe dienst de consument extra geld gaat kosten, is nog niet bekend.

Martin de Boer
Interim (Online) Marketeer bij Efarmers

Marketeer met een passie voor Interactive Marketing. Daarnaast veel aandacht voor nieuwe "online" ontwikkelingen. Na ruim 8 jaar als Channel Manager Internet voor ABN AMRO te hebben gewerkt, ging hij vervolgens aan de slag als Marketing manager voor Hotel Bookers (o.a. hotelspecials.nl , bungalowspecials.nl en hotelaanbiedingen.nl). In 2009 zijn eigen advies/interim bureau efarmers gestart. Van waaruit hij diverse bedrijven adviseert over online marketing/strategie. Passie voor site analyse en daarmee het optimaliseren van campagnes, conversie en site bezoek. Daarnaast veel interesse voor new media en social media. Interesse in online media planning, multi channel campagnes en digitale overheid. Waarbij de laatste interesse vanuit mijn raadslidmaatschap van de gemeente Edam-Volendam is ontstaan.

Categorie
Tags

1 Reactie

    RichardOsinga

    Ben benieuwd of het qua gebruikersgemak de vergelijking met Paypal aankan.


    17 september 2004 om 07:25

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!