Bacardi Breezer is niet meer hot

25 september 2003, 09:08

Smirnoff Ice is hot!Het moge duidelijk zijn, Smirnoff Ice is hot, hotter, hotst. Tenminste, zo denken de bezoekers van zomerdrankjes.nl erover. Bijna 60.000 keer heeft drinkend Nederland deze zomer een stem uitgebracht op zijn of haar favoriete drankje.

Vorig jaar kwam Bacardi Breezers nog maar liefst 3 keer voor in de top vijf, dit jaar vinden we ze niet eens meer terug in de top 10! Waar is het misgegaan met deze lekkere wegdrinkers?

?Er mag dan wel een ruime keuze aan smaakjes zijn, maar exclusief is de Breezer allang niet meer?, aldus Vincent Luyendijk van Integrate, initiatiefnemer van Zomerdrankjes.nl. Daarnaast is de Breezer inmiddels zo ingeburgerd dat het zijn coole imago een beetje heeft verloren.

Hoe belangrijk een hoge notering op de ranglijst is blijkt wel uit de media-aandacht die Zomerdrankjes.nl genoten heeft. ?De aftrap werd gegeven tijdens een Interview met BNN en de eindstand is gepubliceerd in de Telegraaf. Het lijkt mij duidelijk, Zomerdrankjes.nl is geen klein bier?, zegt Luyendijk.

Volgens velen smaken alle ?zomerdrankjes? min of meer hetzelfde. Maar komt het dat Smirnoff Ice al twee jaar de lijst aanvoert? Volgens Luyendijk heeft het alles te maken met imago. ?Een goede uitstraling en reclamecampagne wegen net zo zwaar als de drinkbaarheid van het drankje.? Daarbij speelt een slimme inzet van diverse media een vitale rol.

Een goed voorbeeld hiervan is de non-alcoholische nieuwe binnenkomer Dubbel Frisss. Met een vermelding op de 10de en 11de plaats doet deze frisdank niet onder voor alcoholische drankjes. Een hip flesje en een grappige reclame hebben dit drankje populair gemaakt onder de jongeren.

Ook volgend jaar zal Integrate de populariteit van de drankjes meten. De grote vraag luidt natuurlijk; wie stoot Smirnoff Ice van de eerste plaats? ?Wij willen de verliezers van 2003 best een eindje op weg helpen?, besluit Luyendijk. 2004 belooft een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

De top 10 van 2003 ziet er als volgt uit:

1 – Smirnoff Ice

2 – Smirnoff Black Ice

3 – Safari Luna crushed mango

4 – Safari Luna wild lime

5 – Bawls

6 – Dommelsch Ice

7 – Sputnik

8 – Corona

9 – Safari Luna Crispy orange

10 – Dubbel Frisss appel & perzik

Bron:

Nieuwsbrief Admanager.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!