Babydonors.com krijgt groen licht van het ministerie

Babydonors.com krijgt groen licht van het ministerie

Babydonors.com - een intermediair tussen sperma donoren, eicel donoren, draagmoeders en ontvangers - heeft het groene licht gekregen van het ministerie en mag in Nederland opereren.

De inspectie voor de Gezondheidszorg is na zorgvuldig onderzoek tot de conclusie gekomen dat Baby Donors geen activiteiten aanbiedt die niet geoorloofd zijn door het ministerie. Eerdere berichten spraken erover dat het bedrijf zich schuldig zou maken aan overtreding van artikel 27 van de Embryowet; het op commerciele basis beschikbaar stellen van sperma of eicellen. Echter is de inspectie voor de Gezondheidszorg van mening dat Baby Donors dit niet doet. 
 
De vereniging van artsen, het KNMG heeft volgens Baby Donors niet goed hun huiswerk gedaan en heeft zonder feiten te verifieren artsen in Nederland opgeroepen niet met ze samen te werken. 

Nu dat het ministerie van volksgezondheid tot deze conclusie is gekomen hopen ze in gesprek te komen met verschillende organisaties waaronder het KNMG om onze werkwijze te belichten en tot samenwerking te komen met laboratoria, klinieken en de medische zorg in Nederland. 
 
De oprichter van het bedrijf, John Michaels is verheugd met deze ontwikkeling. ?Als mensen met ons in zee gaan weten ze nu tenminste dat wij legaal zijn en volgens de regels opereren. Sperma donoren en eicel donoren kunnen zich nu met een gerust hart bij ons aanmelden en het zelfde geldt voor vrouwen op zoek naar een donor. Veel mensen hebben negatief gereageerd op ons bedrijf zonder goed te onderzoeken wat wij nou precies doen. Ik nodig dan ook iedereen uit om onze website te bezoeken en als ze vragen hebben contact met ons op te nemen?.

Bron:
http://www.perssupport.anp.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.