AVRO gaat digitaal

AVRO gaat digitaal

De AVRO gaat van start met webtelevisie, narrowcasting, Podcasting en digitale televisie via de kabel. En dat allemaal tegelijk! De reden hiervoor is dat de kunst- en cultuurprogramma’s steeds minder aandacht krijgen op de TV. De programma’s verschuiven naar ‘onmogelijke’ tijdstippen en dat is volgens AVRO directeur Gerben Eggink niet de bedoeling in het kader van de doelstellingen van de Publieke Omroepen.

Samen met Casema start de AVRO daarom een nieuw digitaal kanaal. Voor iedereen die dit kanaal niet kan ontvangen worden de uitzendingen van Museum TV en Dier en Natuur TV ook via het Internet uitgezonden. Het verschil met initiatieven als Uitzending Gemist zit h’m in het feit dat de uitzendingen beknopter en aangevuld met nieuwe opnamen zijn. Ook is de kwaliteit van het beschikbare beeld een stuk hoger.

Een vijftal musea in Nederland krijgen van de AVRO maandelijks een digitaal magazine aangeleverd, bedoeld voor vertoning in het museum (Narrowcasting). Het gaat om het Scheepvaartmuseum, Rembrandthuis, Hermitage, het Joods Historisch en het Tropenmuseum. Bovendien zal het aantal webradio kanalen uitgebreid worden naar 11.

Op het gebied van Podcasting zijn vanaf nu een aantal programma’s te downloaden als MP3: ‘Opium’ (Radio 1), ‘Het Steenen Tijdperk’ (Radio 2), ‘De Sandwich’ (Radio 2), ‘Andermans Veren’ (Radio 2), ‘Schiffers.fm’ (highlights/Radio 2), ‘Ziel en Zaligheid’ (Radio 4), ‘Het Zondagochtend Concert’ (Radio 4) en ‘1opdeMiddag’ (Radio 1). Aan het beschikbaar stellen van historische en speciale uitzendingen wordt hard gewerkt!


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 1 reacties op dit artikel

  • Dat is geen narrowcasting maar nanocasting :)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.