Autobytel lanceert video advertising

Autobytel lanceert video advertising
, ING Groep
@evr

Autobytel.com biedt sinds kort op al haar autosites video advertising. Na het laden van de site wordt direct een videofilmpje afgespeeld inclusief geluid met clickmogelijkheid naar de adverteerder. “If someone comes to our site and they see this ad and the page views related to that brand go up almost immediately”, aldus Andrew Donchak van Autobytel.

Persoonlijk vind ik dergelijke vormen van adverteren hoogst irritant en ook menig usabilityonderzoek toont dit aan.  Bij terugkomst op de homepage in dezelfde browsersessie wordt het filmpje gewoon nogmaals getoond, hetgeen middels een cookie toch voorkomen kan worden.

John Boyd, manager Platform Reseach van Yahoo! gaf in november in Amsterdam tijdens de sessie ‘Ads that work on the web’ van de User Experience 2004 bijeenkomst aan, dat de factor control voor gebruikers op internet van hoog belang is. Het automatisch starten van advertenties geeft gebruikers het gevoel de controle te verliezen. Yahoo! past dergelijk vormen van adverteren dan ook alleen selectief toe in de movie-sectie, omdat gebruikers dan in de juiste mood zitten voor dergelijke advertentievormen. Persoonlijk denk ik niet dat de bezoeker van autobytel in de mood is voor een automatisch startende autocommercial met geluid, maar de tijd zal het leren.

Via: Clickz


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.