Auteurs willen doorstart Emerce

Auteurs willen doorstart Emerce

Redactionele medewerkers van Emerce willen op korte termijn samen met de redactie onderzoek doen naar de overlevingskansen van de titel.

Ze willen dat in de tussentijd de activiteiten van Emerce niet opgeschort worden. De auteurs (onder wie Jan Libbenga en Peter Olsthoorn) schrijven teleurgesteld te zijn in het vorige week door Maarten van den Biggelaar en Quote Media aangevraagde faillissement. ?Die stap verbaast ons temeer omdat mede-eigenaar en uitgever Oscar Kneppers volhoudt dat Emerce sinds de reorganisatie van afgelopen voorjaar weer rendabel is.?

De auteurs menen dat Emerce slachtoffer is van een meningsverschil tussen beide aandeelhouders over de afwikkeling van onderlinge afspraken. Het voorstel wordt vandaag verzonden naar Maarten van den Biggelaar (Quote Media), Oscar Kneppers (Iconomy) en de commissarissen van Quote.

Komende vrijdag dient voor de rechtbank in Amsterdam een kort geding van Iconomy waarin de aandeelhouder vordert dat Quote Media zijn verplichtingen nakomt.

Bron:
http://www.adformatie.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Deze open brief is vandaag door een aantal auteurs van Emerce verzonden naar Maarten van den Biggelaar (Quote Media), Oscar Kneppers (Iconomy) en de commissarissen van Quote.

  Auteurs willen doorstart Emerce

  Tot onze teleurstelling is vorige week het faillisement van Emerce aangevraagd door Maarten van den Biggelaar namens Quote Media, bezitter van 51% van de aandelen. Die stap verbaast ons temeer omdat mede-eigenaar en uitgever Oscar Kneppers volhoudt dat Emerce sinds de reorganisatie van afgelopen voorjaar weer rendabel is.

  Wij hebben de indruk dat het blad (oplage boven de dertigduizend) en de populaire website (35.000 bezoekers in een doorsnee maand) slachtoffer zijn van een meningsverschil tussen beide aandeelhouders over de afwikkeling van onderlinge afspraken. Dat conflict wordt nu uitgevochten ten koste van Emerce-abonnees, -adverteerders en -medewerkers. Aanstaande vrijdag zal die afwikkeling getoetst worden in een kort geding voor de Amsterdamse rechtbank, maar wij roepen beide aandeelhouders nu al op om los van die rechtszaak mee te werken aan een doorstart.

  Emerce heeft de afgelopen vijf jaar een eigen positie in de markt verworven die een gezonde exploitatie mogelijk maakt, al dan niet onder hoede van Quote Media. De afgelopen periode zijn veel concurrerende titels weggevallen, met als gevolg dat Emerce kan profiteren van een aantrekkend reclame-aanbod, zowel in print als online. Wij stellen daarom voor op korte termijn samen met redactie en medewerkers onderzoek te doen naar de overlevingskansen van Emerce, en in de tussentijd de activiteiten niet op te schorten.

  Amsterdam, 7 juli 2003

  Jan Libbenga
  Erwin van der Zande
  Peter Verkooijen
  Peter Olsthoorn
  Frans Gunnink
  Peter van Kleef
  Toine van der Heijden

  Bron:
  http://www.emerce.nl/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.