Arendo Joustra (hoofdredacteur Elsevier): “Ik ben niet erg online”

Arendo Joustra (hoofdredacteur Elsevier): “Ik ben niet erg online”

Elsevier doet het nog altijd goed in bladenland. 7 Ditches duikt in de timeline van hoofdredacteur Arend Joustra. "Ik ben niet erg online."

Hij werkt deze maand vijfentwintig jaar bij het opinieblad. Onlangs won hij een prijs voor zijn oeuvre. "Ik heb nog niet de drang om op te stoppen", zegt hij. "Je oeuvre is nooit af."

"Het voordeel van journalistiek is dat je altijd impulsen van buiten krijgt, dat houdt het spannend." Daarom zou hij dit kunnen blijven doen tot zijn pensioen. "Misschien wel langer." Maar als hij iets anders gaat doen, dan gaat hij buiten de media werken. "Hoewel ik weinig anders kan dan de journalistiek", zegt Joustra. 

Geld

Elsevier onderzoekt volgens Joustra vooral hoe Nederland zijn geld gaat verdienen in de toekomst. "Hoe moet dat als we tegen schaliegas, nertsen fokken, varkenstallen en een volgende Schipholbaan zijn?" 

"Mensen worden te weinig geprikkeld om te werken." Joustra vindt daarom dat we meer gestimuleerd moeten worden en niet altijd overal nee op moeten zeggen. "Onze kinderen moeten straks ook nog kunnen werken."
 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.