Apple introduceert de iPod nano

7 september 2005, 17:16

Steve Jobs (Apple):

iPod nano is the biggest revolution since the original iPod. iPod nano is a full-featured iPod in an impossibly small size, and it?s going to change the rules for the entire portable music market”.

image

En Apple had vandaag meer nieuws. Samen met Motorola en Cingular Wireless introduceerde zij vandaag ook de eerste mobiele telefoon met iTunes genaamd Motorola ROKR.

En nu niet over 2,5 maand zeggen dat je niets weet voor Sinterklaas 😉

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Frank

  @Eric, Niet de nano?


  7 september 2005 om 18:02
  reet

  tja, om het nou een grote revolutie te noemen, het is een kleine platte ipod met kleurenscherm… nou en. een memory stick duo pro van 1 gig is tegenwoordig zo groot als een dikke nagel en dat is dan voornamelijk vanwege de kunststof buitenkant. Die mobiele telefoon met itunes is ook zoiets…. je kunt er heel spannend over doen, maar het is gewoon een spuuglelijke motorola telefoon met wat apple software er op, zodat je ook met itunes kan connecten. Ik weet het niet hoor, maar ik had eigenlijk wel iets meer verwacht van de grote aankondigingen die apple vandaag zou doen.


  7 september 2005 om 20:32
  Coen Wesselman

  Mooi product! Maar inderdaad niet vernieuwend. Maar aangezien ze de Ipod mini wegnemen uit het assortiment zal het een succes worden. Die zelf ontworpen Nano ziet er ook wel goed uit! Ik ben in ieder geval van plan er een binnen te halen. En jullie?


  8 september 2005 om 07:05
  Eric

  Die zelf ontworpen Nano zou een leuke aanvulling zijn op de ‘range’. Zit qua grootte ergens tussen de IPod en de IPod Shuffle.


  8 september 2005 om 07:11
  ralphbom

  Het is Apple wéér gelukt: iedereen praat over het nieuwste product van ze. Dat terwijl -laten we nou eerlijk zijn- de Nano geen schokkende of grootste productinnovatie is.


  8 september 2005 om 09:38
  medervee

  Klopt, ik begrijp ook niet wat er uberhaupt vernieuwend is aan Ipods. Het enige wat zij hebben bijgedragen i”:

  Een mooi design (de mini vind ik wel mooi, dat witte niet)

  Een clickwheel (ik heb er nooit aan kunnen wennen)

  Een 1 op 1 relatie tussen ipod en itunes (verschrikkelijk! gebeuren rare dingen, erg ingewikkeld voor veel mensen en beperkt de mogelijkheden voor als je niet bij je eigen pc in de buurt bent.

  Ik heb zelf naar volle tevredenheid een Archos Gmini400…daar kun je zoveel meer mee (ingebouwde cardreader, films/foto’s kijken, radio, microfoon, en dezelfde functies als Apple) en heeft hetzelfde formaat.

  Archos was de eerste en bracht in 2000 al een 20GB mp3-speler op de markt…Apple kwam in 2003 met een 10GB. Maar het is wel een goed stukje marketing geweest.


  11 september 2005 om 05:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!